KESK Bileşenleri Yeni Milli Eğitim Yasasına Tepkili

Siverek Eğitim-Sen şubesi Türkiye Büyük Meclis komisyonuna sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde....

KESK Bileşenleri Yeni Milli Eğitim Yasasına Tepkili
    Siverek Eğitim-Sen şubesi Türkiye Büyük Meclis komisyonuna sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nda yapılması istenilen değişikliklere basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
İlçenin Hürriyet Lezgo'nun Park'ında bir araya gelen sendikalılar Kamu kaynaklarının özel okullarla aktarılmasını, iş güvencemizin hedef haline getirilmesini ve eğitim yöneticilerini Vali kararı ile atanmasının kabul edilemeyeceğini tasfiye planını kabul etmediklerini dile getiren Eğitim-Sen İlçe Başkanı Aynur Özbadem yaptığı açıklamada; "Türkiye'de son 11 yıl içinde genel olarak kamu hizmetlerinde, özel olarak ise en geniş ve yaygın kamu hizmeti olan eğitim alanında hem içerik, hem de örgütsel işleyiş açısından tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirilmiştir. Bugüne kadar eğitimde en temel ilkeler göz ardı edilerek sayısız yasal değişiklik yapan AK Parti hükümeti, attığı her adımda eğitimin, eğitim ve bilim emekçilerinin yaşadığı sorunların daha da ağırlaşmasına neden olmuştur" dedi .

Milli Eğitimdeki Değişiklik Sorunları Daha da Derinleştirecek

     Özbadem değiştirilmesi istenen kanun tasarısı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini tamamen denetimi altına almak için düğmeye basmıştır. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde gündeme gelen, ancak içerdiği değişiklikle eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaratması kaçınılmaz olan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri dağıldı.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER