Lice'de Yaşananlar Siverek'te Protesto Edildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi ilçe başkanlığından Lice protestosu.

Lice'de Yaşananlar Siverek'te Protesto Edildi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi ilçe başkanlığından Lice protestosu.

     BDP ve HDP'nin organize ettiği yürüyüşe çok sayıda partili katıldı. İlçenin Hürriyet Caddesinde bulunan meydanda toplanan kalabalık Ellerinde Döviz ve Abdullah Öcalan posterleri ile slogan atarak yaklaşık 1 km yürüyerek ilçenin Güzelkuyu meydanında basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.
BDP ilçe başkanı İbrahim Halil Ayyıldız tarafından okunan basın açıklamasında şunları kaydetti.
      ''1.5 yıldır süren çatışmazdık ortamı deyim yerindeyse bıçak sırtındadır. Silahların sustuğu bu süreçte halkımız, taleplerini demokratik eylemler ile dile getirmektedir. Bu eylemlerdeki taleplerin hükümetin yetkilileri tarafından şiddet kullanılarak karşılık bulmaktadır. AKP hükümeti bu çatışmazlık ortamını fırsata dönüştürerek savaşa hazırlık yapmaktadır.

       Karakollar Kürt halkının hafızasında işkence hane faili meçhuller köy yakmalar tecavüzler ile anılmaktadır, kalekol ve baraj yapımları savaş hazırlığıdır, halkımız savaşı çağrıştıran kalekol ve barajları istememektedir, savaş isteyenler Kürt halkının örgütlü duruşunu dağıtmak istemektedir, bu savaş yanlıları silahlarını Kürt halkına doğrulmuşlardır. Barış isteyen ve savaşa karşı direnen iki yurttaşımız katletmişlerdir. Ramazan Baran ve Baki Akdemir demokrasi ve özgürlük mücadelesinin şehitleri olarak bu direnişteki ölümsüz yerini alacaklardır. AKP'nin Kürtler üzerinde yürüttüğü psikolojik harekâta son vermeye çağırıyoruz, katliam emrini verenlerin görevden alınarak yargı önüne çıkmalarını bekliyoruz'' dedi.

      Yapılan basın açıklamasının ardından meydanda toplanan kalabalık slogan atarak oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde gençler PKK marşlarını ve şarkılarını okudu. Grup saha sonra sesiz bir şekilde dağıldı.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER