MAHALLE SAKİNLERİ AT ARABASI İLE SU TAŞIYOR

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar kendi imkanları ile evlerine su taşıyor.

MAHALLE SAKİNLERİ AT ARABASI İLE SU TAŞIYOR
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar kendi imkanları ile evlerine su taşıyor.
     İlçenin Selimpınar mahallesinde yaşayan su sıkıntısına tankerler yetersiz kalınca mahalle sakinleri at arabaları ile yaşanan su sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.
     Mahalleye ilçenin karacadağ bölgesinde bulunan depodan verilen suların kirli olması nedeniyle Şanlıurfa ŞUSKİ müdürlüğü depolarda temizleme çalışması başlattı. Depoda yaşanan sıkıntıdan dolayı ilçenin Selimpınar mahallesinde vatandaşlar 10 gündür susuzlukla mücadele ediyor. 10 gündür susuz kaldıklarını belirten mahalle sakinleri mahalleye 2 km uzaklıkta bulunan başka bir su deposunun önünde bulunan musluktan doldurdukları su bidonlarını at arabaları ile taşıyarak evlerine götürüyor.
     Günde bir tanker suyun mahalleye geldiğini ancak yetersiz olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri ve tanker ile su dağıtanlar arasında hortum kavgası yaşanıyor. Ellerindeki mataralar ile sokakta tanker bekleyen kadınlar yetkililere seslenerek ilçe merkezinde yaşanan su sıkıntısının giderilmesini istedi.
     10 gündür suların kesik olduğuna dikkat çeken mahalle sakini Ahmet Göreli yaptığı açıklamada şöyle dedi. "Bizim suyumuz kesik, bu mahallede beş yüze yakın ev var bir tanker su gönderiliyor ancak yetersiz kalıyor 10 gündür suyumuz yok yetkililerin gönderdiği bir tanker su ile sorun çözülmez" dedi.



Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER