Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney Açıklaması

Mezarının Türkiye'ye getirilmesi hakkında "Bu haberden hiç haberim yok, sizlerden duydum. Benden sonraki ailesinin karar vermesi lazım. O nerede olursa olsun huzurlu yatsın. Siverek'te yaşamıyordu ki Yılmaz.

Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney Açıklaması
     Mezarının Türkiye'ye getirilmesi hakkında "Bu haberden hiç haberim yok, sizlerden duydum. Benden sonraki ailesinin karar vermesi lazım. O nerede olursa olsun huzurlu yatsın. Siverek'te yaşamıyordu ki Yılmaz. O Adanalı, Adana denmiyor ama Adanalı. Adana'da doğdu. Siverek'li değil, yanlış bilgi bu. Sonuçta ölmüş bir insan ama arzusu nedir bilinmez, nerede huzurluysa orada kalmalı. Nur içinde yatsın?" diyerek, Güney'in memleketinin Adana olduğunu, Siverek bilginin yanlış olduğunu belirtti.

        1984 yılında Fransa'da hayatını kaybeden güney'in mezarının memleketi olarak bilinen Şanlıurfa Siverek'e getirtilmesi için geçtiğimiz günlerde kardeşi Sayılı, aile olarak mezarın getirtilmesi için destek dahi vermişti. Eski eşi Çehre'nin ise bu açıklaması sonucunda, sinemanın Çirkin Kralı'nın memleketi ve mezarının getirtilmesi yeni soru işaretlerine sebep oldu.

Sosyetik anne rolünden sıkılmıştım


         Çekimleri konusunu ele alan Azerbaycan'da gerçekleştirilen 'Kanlı Ocak' filminin vizyon tarihini bekleyen Nebahat Çehre önceki gün Akmerkez'deydi. Gala tarihini açıklayan Çehre "20 Ocak'ta Azerbaycan'da galamız yapılacak. Çok heyecanlıyım çünkü sinema özlemimi giderdim ve oyunculuğu özlemişim. İki çocuğunun arasında kalmış bir anneyi canlandırdım. Yaşlanmış, namaz kılan, dua eden bir anne oldum. İstediğim oyunculukta kalıplaşmamaktı. Beni dizilerde sosyete, sosyetik anne karakterlerine kalıplaştırmışlardı. Oyunculuktaki özlemimi giderdim." diyerek fenomen haline gelmiş dizisi "Aşkı Memnu" ve geçtiğimiz aylarda ayrıldığı Kara Para Aşk adlı dizideki karakterlerine değindi.


Sabah
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER