Özkılınç; Aile Huzurlu İse Toplum Huzurludur

Siverek'te faaliyet gösteren Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından "İslamda Aile" konulu seminer verildi.

Özkılınç; Aile Huzurlu İse Toplum Huzurludur
Siverek'te faaliyet gösteren Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından "İslamda Aile" konulu seminer verildi.

     İlçenin Esmerçayır mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda düzenlenen seminere Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç'ın katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Siverek-Der'in 2013 yılında yaptığı faaliyetlerin yer aldığı slaytla gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından "İslamda Aile" konulu seminere başlayan Muhammed Özkılınç konuşmasında özellikle son dönemde artan boşanma oranlarına dikkat çekerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı reformları eleştirerek reformların AB'den alınmasına tepki gösterdi. Özkılınç'ın konuşmalarının satır başları şöyle; "Bir toplumu ayakta tutan para, şöhret, silah ve teknoloji değildir. Bir toplumu ayakta tutan inanç, takva ve ailedir. Aile huzurlu ise toplum huzurludur. İki akraba arası yapılan evliliklerde akraba arasındaki bağı daha da güçlendirmektedir. İki yabancı aile arasında yapılan evlilik bağı ile yeni akrabalıklar oluşturulmaktadır. İşte bunun için aile mutlu ve huzurlu ise toplum huzurludur diyorum. Bugün batıda aile yapısının bozulduğunu evlilik oranlarında düşüş olduğunu görüyoruz. Evliliklerin adı artık birlikte yaşamak diye geçiyor. Çocuk yapmak yerine artık evcil hayvanlar besler hale geldiler. İşte bu noktada bizim ebeveynler olarak çocuklarımızı İslam ve Kurhan terbiyesi ile yetiştirerek evlenme çağı geldiğinde evlendirmemiz gerekmektedir. Günümüzde bir çok insan maddi durumu olmadığı için evlenmek istemiyor. Oysa dinimizde "çocuklarınızı evlendirin ben onların rıskını daha da artırırım" diyen bir yaratıcımız var. Evlenmek bir zevk değil bu yanlışa düşmeyelim. Evlilik Allah'ın bize farz kıldığı bir ibadettir. Bu ibadeti her ibadeti yaptığımız gibi evlilik ibadetini de gereği gibi yapmamız gerekiyor.
Bugün Almanya'da %10, ABD'de %30, İsveç'te % 54, Belçika'da %60 gayri meşru evlilikler artmakta iken Türkiye'nin kalkıp aile ile ilgili reformları Avrupa'dan alması da beni şaşırtmıyor değil. Hükumetimizin bu yanlışından dönmesi ve toplumumuzun örf, adet ve en önemlisi İnancımız gereğince reformlar, yasalar çıkarması gerekmektedir. AB'den aldığımız bir çok yasa var bugün Avrupa'ya bakın Aile denen bir yapı kalmamış ki biz kalkıp onlardan yasa uyarlayıp Türkiye'de uygulayalım.
     Evlenmek isteyen genç kardeşlerimizin işini kolaylaştıralım ve onlara yardımcı olmamız gerekiyor. Eskiden başlık parası sorun iken şimdi artık beyaz eşya, oturma grubu vb. listeler yapılarak işler zorlaştıranlarda var böyle yapmakla büyük günah işlediğiniz gibi bu vebalin altından kalkmakta zordur. Bunun içindir ki evlenecek kardeşlerimize yardımcı olalım"
dedi.

    Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç'ın konuşmasının devamında Kuran-ı Kerim ayetlerinden ve Hz. Muhammed (sav)'in hadislerinden örnekler vererek "İslamda Aile"nin önemini anlattı. Bir saat süren programın ardından Siverek-Der Başkanı Celal Koç vatandaşlara katılımından dolayı teşekkür etti. Program daha sonra sona erdi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER