Siverek'li Kadınların Su Çilesi

Siverek'li Kadınların Su Çilesi...

Siverek'li Kadınların Su Çilesi

ŞANLIURFA'nınSiverek  ilçesine bağlı 24 km uzaklıkta bulunan gürbüz mezrasında içmesuyu bulunmadığı için kadınlar 2 km uzaklıkta bulunan kuyulardan evlerineeşeklerle su taşıyorlar.


Kuyudan su taşıyan kadınların sırtlarına bağladıklarıbebekler ile kuyudan su taşımaya gitmesi dikkat çekti.


Mahallede 1 yıl öncesondaj çalışmasının yapıldığı ve 20 gün su verildikten kuruyan sondajınardından kadınların su çilesinin tekrar başladığına dikkat çeken mahalle  sakinlerinden Haydar Yüksekkaya yaptığıaçıklamada şöyle dedi. " 1 yıl önce mahallemizde sondaj vuruldu ve 20 günlük susevincimizin ardından sondajımız kurudu yetkilere defalarca dilekçe vermemizerağmen sorunumuz giderilmedi. 


40 yıldır kadınlarımız mahalle dışında bulunankuyulardan eşek ve atların sırtında köye su taşıyor su sorunumuzungiderilmesini istiyoruz" dedi. 


Sırtlarına bağladıkları küçük bebekleri ile 2 kmuzaklıkta bulunan kuyudan su çekmeye gelen kadınlar bebeklerimizle gelmekzorunda kalıyoruz, günlük 4 veya 5 kez kuyudan su götürmeye geliyoruz, banyo bulaşıktemizlik ve içme suyumuzu bu kuyulardan karşılıyoruz sırtımızda bebeklerle buyolu gelip gitmek çok zor  Başbakanımızasesleniyoruz mahallemize içme suyu istiyoruz" dediler. 


Haber : Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER