Siverek'te 74.942 Öğrencinin Karne Heyecanı

Eğitimde yarıyıl sona erdi. Siverek'te Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 75 bin öğrenci için sömestr tatili bugün başlıyor.

Siverek'te 74.942 Öğrencinin Karne Heyecanı
Eğitimde yarıyıl sona erdi. Siverek'te Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 75 bin öğrenci için sömestr tatili bugün başlıyor. MEB'in 'tatilde ödev verilmesin' talimatı öğrencilerin tatil sevincini ikiye katladı.


     Siverek'te okul öncesi 3280, İlkokul 30.040, Ortaokul 26.556, Lise 15.066 olmak üzere toplam 74.942 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karnelerini almaya gelen bazı öğrenciler velileri ile birlikte okula gelerek karnelerini aldı. Karnesini alan başarılı öğrenciler sevinç yaşarken, karnelerinde zayıf alan öğrenciler ise buruk karne sevinçi yaşadı.


      Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ve Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sergi ile birlikte İlçenin yeni şehir mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Cuma İbiş ortaokulunda öğrencilere karne dağıttı. Karneleri dağıtmadan önce kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu şunları kaydetti. "Öncelikle bu eğitim öğretim döneminde başarı gösteren bütün öğrencilerimizi kutluyor ve bu başarıda emeği olan Öğretmen ve idareci meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk dönemde başarı düzeyini yakalayamayan öğrencilerimizin de ikinci dönemde daha çok çalışarak, yeterli başarıyı yakalamalarını ve arzu edilen hedeflere ulaşmalarını diliyorum.

Bütün çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracak ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat tanıyan, buna teşvik edecek eğitim imkanı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan yararlanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek biz eğitim yöneticilerinin asli görevlerindendir.

Bu şuur ve sorumluluk içerisinde, geleceğe hazırlayacağımız çocuklarımızı; faydasız, güncelliğini ve geçerliliğini yitirmiş, ezbere dayalı, hayal gücünü zayıflatan, ölü bilgilerle doldurmak yerine; öğrencilerde öğrenme arzusunu, tecessüs duygusunu arttıran ve objektif gözlemlere dayalı bir öğretme ve öğrenme faaliyetini gerçekleştirmek durumundayız. Öğrencilerimizin bu yarıyıl tatilinde 4 aylık eğitim maratonunun yorgunluğunu atmış bir şekilde ikinci döneme başlamalarını diliyorum''
dedi.


Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER