Türkiye'de 3 gün süreyle milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda Filistin'de yaşanan katliamdan dolayı 3 gün boyunca milli yas ilan edildiği belirtildi.

Türkiye'de 3 gün süreyle milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Türkiye'de üç günlük milli yas ilan edildi. Milli yas ilanının ardından Ankara'da bayraklar yarıya indirildi.

Türkiye'de, Gazze’deki Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için milli yas ilan edildi. 

Kararı X hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir" dedi.

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan milli yas kararnamesinde ise şöyle denildi:

"İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER