Nida Sanat Topluluğu Harran’ı fotoğrafladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Doğa, Yaşam alanlarında fotoğraf çekimleri yapan Nida Sanat Topluluğu Türkiye’nin en eski şehirleri arasında bulunan Harran’nın tarihi mekânlarını fotoğrafladı.

Nida Sanat Topluluğu Harran’ı fotoğrafladı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bulunan Şuayb Antik Şehri, Bazda Mağaraları, Somatar Antik Şehri, Harran kümbet evleri ile Dünya’nın ilk üniversitesi olan Tarihi Harran Üniversitesi aralarında gazetecilerinde bulunduğu topluluk üyeleri tarafından fotoğraflandı.

Nida Sanat Topluluğu Başkanı Abdullah Hakan Lale geziyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ’’Yaklaşık 4 yıllık bir sanat topluluğuyla Türkiye’nin her bölgesinde fotoğraf çekimleri yapıyoruz, üyelerimizle birlikte Doğal yaşamı yansıtan, coğrafyamızın kültürel zenginliklerini fotoğraflayarak gerek fotoğraf sergileriyle, gerekse sosyal medyada paylaşarak coğrafyamızın zenginliklerini dünyaya tanıtıyoruz. Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz, topluluğumuzun üyelerine bakıldığında her meslek kuruluşundan üyelerimiz bulunmaktadır. Bugünde üyelerimizle birlikte Harran ovasında bulunan tarihi yerleri gezerek Roma döneminden kalma antik şehirler olan; Şuayb Antik Şehri, Bazda Mağaraları, Somatar Antik Şehri, Harran kümbet evleri ile Dünya’nın ilk üniversitesi olan Tarihi Harran Üniversitesini fotoğraflama imkânı yakaladık. Gezimize katılan üyelerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Nida Sanat Topluluğu önümüzdeki ay içerisinde başta Karacadağ olmak üzere il ve ilçelerde kış aylarındaki kış manzaraları ile kış aylarında yaşamları fotoğraflamak için çalışma başlatacaklar.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER