Tıbbi Aromatik Bitki Uzmanları Takoran’ı gezdi

Siverek Belediyesi Şanlıurfa’da düzenlenen GAP Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştay’ına katılan bitki uzmanlarına Takoran’ı gezdirdi.

Tıbbi Aromatik Bitki Uzmanları Takoran’ı gezdi

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar bitki uzmanlarına Takoran’a düzenlenen tekne turuyla Takoran’ı ve bölgenin tanıtımını yaptı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Bitki uzmanları Takoran’a hayran kalırken organizasyonu düzenleyen Siverek Belediyesine teşekkür ettiler.

Bursa’dan Takoran gezisine katılan Eczacı Fatma Handan şunları kaydetti. ‘’Şanlıurfa’da düzenlenen çalıştayın ardından Atatürk Barajı Fırat nehri üzerinde bulunan Takoran’da yağmurlu bir gün olmasına rağmen manzaranın Şanlıurfa’dan da farklı muhteşem bir bölge, çocukluğumun rüyalarını bugün görmüş oldum ve çok mutluyum, bizlere bu imkânı tanıyan Siverek belediyesine çok teşekkür ediyorum. Herkesin Türkiye’de bu vadiyi görmesi diliyorum’’ dedi.

Geziye katılan Mehmet Gümüş ise, ‘’Takoran vadisini gezdik, çok önemli bir yer buradan tüm toplumun faydalanması lazım buranın tanıtımı yapılması lazım, belediyemize teşekkür ediyoruz’’

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar geziyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ‘’Türkiye’nin dört bir yanından Tarımsal üretimde faaliyet gösteren Tıbbi Aromatik bitkiler konusunda uzman kişileri Şanlıurfa’da düzenlenen çalıştayın ardından Siverek Belediyesi olarak bizde bölgemizin Turizm bakımından yükselen değeri olan Takoran’da tekne gezisi düzenledik. Tekne gezimizin ardından Siverek Belediyesinde kendilerini ağırlayacağız, kendilerini Siverek’te görmekten Siverek’i gezdirmekten ve ilçemizi tanıtmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtiyorum’’ dedi.

Uzman ekip tekne gezisinin ardından Belediye Sosyal tesislerine de ağırlandı. Siverek temaslarının ardından bitki uzmanları Şanlıurfa’ya hareket etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER