Abdulkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Siverek Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Siverek-Der) tarafından organize edilen...

Abdulkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
  Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami örgütünün liderlerinden Genel Sekreter Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi nedeniyle gıyabi cenaze namazı kılındı.

     Siverek Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Siverek-Der) tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazı ilçenin Sulu Camiinde Cuma namazı sonrası kılındı. Bangladeş 'in 1971'de Pakistan'a karşı verdiği Bağımsızlık Savaşı döneminde 'insanlığa karşı suç' işlemekle suçlanan Molla'nın idam kararı dün onandı ve akşam saatlerinde idam kararı uygulandı. Dünya çapında tepkilere rağmen idam edilen Abdulkadir Molla için bir tepki de Siverek'ten geldi.

      Bangladeş'in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslam'ın Genel Sekreterliğini yürüten Molla suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezası için temyize başvurmuştu. Zalim rejimin karşısında asla diz çökmeyen muttaki önder Abdulkadir Molla idam kararından sonra af dilemeyi reddeden bir mümin idi. O son olarak diyordu ki: "Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de "asın" dedim.
Ben kesinlikle masumum. İslami harekete mensup olduğum için öldürülüyorum. Şehitlik herkese ihsan edilmiş bir kader değildir. Yüce Allah bana şehitlik nasip ederse, kendimi en şanslı olarak düşünürüm. Şehitlik hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Benim kanım İslami hareketi ayağa kaldıracak ve zalimlerin sonunu getirecektir"
demişti.

     Siverek-Der düzenlediği gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması yapmadan dağıldı.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER