Çanakkale zaferi Siverek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale zaferi Siverek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı

Siverek Şehitliğinde düzenlenen törende, anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören kıtasının saygı atışı yaptığı törende Topçu Binbaşı Fatih Çelebi, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.

Binbaşı Çelebi konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü milletimizin eğemenliği ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aynı zamanda bugün 107 yıl önce 18 Mart 1915 de şanlı ordumuzun Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği destansı bir zaferin Çanakkale deniz zaferinin de yıl dönümüdür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının emsalsiz fedakarlıklarıyla kazanılan bu zafer milli mücadelemize ilham verirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giderken bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.”

107. Topçu Alayı Komutanı Albay Recep Çalışkan da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi anısına yazdığı ‘Geçilmez Çanakkale’ isimli şiiri seslendirdi.

Şehitlikteki tören, anıt mezarlara bırakılan karanfil ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener, 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Recep Çalışkan, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Anma programı Siverek Kültür Merkezi’nde devam etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2022, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER