Cumhuriyetin 90. Yıl Anısına 175 Km Pedal Çevirdiler

Siverek'te Cumhuriyetin 90.yılı anısına düzenlenen bisiklet sürüşü etkinliği sona erdi.

Cumhuriyetin 90. Yıl Anısına 175 Km Pedal Çevirdiler
Siverek ilçe Kaymakamlığı ve Karacadağ kalkınama ajansı tarafından Siverek ilçesinde Cumhuriyetin 90. yılı anısına düzenlenen bisiklet turu son gününde aralarında Alman bisiklet federasyonu as Başkanı Nord Westfalien, Alman İş Adamı Bisikletçi Horst Raham'ında bulunduğu Türk milli bisikletçilerinin katılımıyla ilçe merkezinde ve köylerde devam eden bisiklet sürüşü etkinliği kapsamında bisikletçiler ilçeye bağlı Gedik köyü, Şanlıurfa merkez ile ilçeye bağlı Baki köyüne yaptıkları bisiklet sürüşünde toplamda 175 Km pedal çevirerek bisiklet sürüşü etkinliğini tamamladılar.
     Cumhuriyet 90. Yılı anısına devam eden etkinliklerin sona ermesiyle birlikte katılımcılar için ilçe kaymakamlığı tarafından özel bir otelde sıra gecesi düzenlendi.

     Sıra gecesinde Alman misafirler Tük bisikletçileriyle halay çekti.
Geceye katılan Wernek Belediye Başkanı Edeltrauel Baumagartl tarafından gönderilen şehir flamasını ile iyi niyet dileklerini belirten arma İlçe Kaymakamı Erkal'a Alman iş adamı Horst Raham tarafından takdim etti.
İlçe Kaymakamı Erkal katılımcılara Plaket takdim ederek etkinliğe katıldıkları için kendilerine teşekkür etti. 
     Erkal "Amacımız Cumhuriyetimizin 90 kuruluş yılı anısına geniş katılımlı bir etkinlik düzenleyip ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak hem de gençlerimize bisiklet sporunu sevdirmektir, katkı suna tüm arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER