EĞİTİM SEN'DEN 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri farklı sendika ve derneklerin etkinlikleri ile devam ediyor.

EĞİTİM SEN'DEN 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Eğitim-Sen Siverek İlçe temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile Esmerçayı mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi.


       Gecenin açılış konuşmasını Eğitim-Sen Sekreteri Aygül Tutkü gerçekleştirdi. Emekçi kadınlar olarak bizlere uygulanan şiddeti, eşitsiz ve insan onuruna yaraşmayan uygulamaları kabul etmeyeceklerini belirterek şunları kaydetti. ''Barış içinde eşit ve özgürce yaşamak istiyoruz. Savaşın mağduru Şengalli, Rojovalı kadınlarımıza, her gün erkeklerce hunharca katledilen Özgecanlarımıza Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun mağdur bırakılan emeği sömürülen, yaşama hakkı elinden alınan kadınları selamlıyor ve tüm kadınları örgütlü emek mücadelesi için, insanca yaşama hakkı için mücadeleye davet ediyoruz'' dedi.



        Yapılan konuşmaların ardından kadına yönelik şiddeti ve kadınların sorunlarının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından Eğitim-Sen Üyelerinin oluşturduğu Müzik grubu ve yerel sanatçıların sahne aldığı konserde Kobanili ses sanatçısı Koma Xelikan'da sahne aldı.





Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER