Eski Milletvekilinin Kardeşinden Gazetecilere Linç Girişimi

Dün gece Siverek'te meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin öldüğü, 4 kişininde yaralandığı kazanın haberi için...

Eski Milletvekilinin Kardeşinden Gazetecilere Linç Girişimi

     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kazanın haberi için Siverek Devlet Hastanesine giden Siverek'te görev yapan yerel ve ulusal haber temsilcileri sevki yapılan kazazedeyi çekmek isterken hastane önünde bulunan kazazedelerin yakını olan bir grup tarafından linç girişiminde bulunuldu.

    Kaza Siverek Karakoyun Köyünün 15. Km'sine meydana geldi. Kazada karşı yönden gelen başka bir otomobil ile kafa kafaya çarpışan ve ağır yaralanan, AK Parti eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Medeni İzol Siverek devlet hastanesine sevk edilirken kazada Mehmet Öğül yaşamını yitirdi.


     Hastanede ilk tedavisi yapılan Medeni İzol'un Şanlıurfa'ya sevk edildiği sırada ağabeyi Cihan İzol ve adamları tarafından tartaklanan gazeteciler Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, Siverek gençlik Editörü Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Siverek Temsilcisi Lütfü Yalgı, TRT Siverek Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel uğradıkları saldırı sonucu darp edilerek, İHA Muhabiri Bahattin Yolaçan'ın Kamerası, Kanal Urfa muhabiri Lütfü Yalgı'nın kamerası, Siverek Haber muhabiri Abdullah Hakan Lale'nin fotoğraf makinesi saldırıda kırıldı.

    Gazetecileri linç olmaktan hastanede bulunan Polis ve bazı sağduyulu vatandaşların araya girmesi ile gazeteciler araçlarına bindirilerek hastaneden uzaklaştırıldı. 

    Saldırı sonrası Jandarma komutanlığına kırık makineleri ve kameraları ile gelen gazeteciler saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunarak ifade vererek kendilerine saldıranlardan şikâyetçi oldu.


    Gazetecilere saldıran şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı. Siverek'te bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşları, yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadılar.


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER