İkra-Der'den Tesettür Yasaklarına Karşı Basın Açıklaması

Siverek'te bulunan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, türbanlılara yapılan haksız uygulamaları....

İkra-Der'den Tesettür Yasaklarına Karşı Basın Açıklaması
     Siverek'te bulunan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, türbanlılara yapılan haksız uygulamaları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.
      Fuat Kılıç mahallesinde bulunan Dernek binasında yapılan basın açıklamasında"Müslüman bir ülkede yaşamamıza rağmen yasakçı zihniyet birçok alanda varlığını ısrarla sürdürmektedir. Bu vesileyle Tesettüre çağrı platformuna üye olan derneğimizin bu konuda tesettürün hak ettiği yeri alıncaya kadar bu samimi ve ısrarcı tavrını sürdürmeye devam edeceklerinin" vurgusu yapıldı.
       Basın Açıklaması İkra-Der Sekreteri Hüseyin Şeker tarafından okundu işte basın açıklamasının tam metni aşağıda olduğu gibidir.

       "Siverek İkra sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak yıllardır bir kangren haline gelen ve maalesef bir türlü çözüme kavuşturulamayan Allahın en büyük emirlerinden biri olan tesettür konusunda Müslüman bir ülkede yaşamamıza rağmen yasakçı zihniyet bir çok alanda varlığını ısrarla sürdürmektedir. Bu vesileyle Tesettüre çağrı platformuna üye olan derneğimizin bu konuda tesettürün hak ettiği yeri alıncaya kadar bu samimi ve ısrarcı tavrını sürdürmeye devam edeceğini belirtmek isteriz. Çünkü Allahü teala Şöyle buyurmaktadır.
        "Ey Peygamber!.. Zevcelerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle dış elbiselerini üstlerine giysinler Bu onların tanınıp ezâ edilmemeleri için daha uygundur."( El Ahzab Sûresi: 59. )
       Buyurmaktadır. Allahın bu emri karşısında halkımızın ıslah edilmesi gerekirken maalesef ahlak noktasında erozyona uğramış ve uğramaktadır. Halkımızın bu ahlaki çöküntü durumundan kurtarılması için ahlaki bir toplumun oluşturulması noktasında eğitim kademelerinden tutun bütün alanlarda projeler üretilmeli ve derhal hayata geçirilmelidir.

TV VE YAZILI GÖRSEL MEDYA?DA AÇIKLIĞA ÖZENDİRİLMEKTEDİR.

     Özellikle tv,internet,basın yayın v.b bir çok alanda açık ve saçıklığın özendirilmeye çalışıldığı gayrı ahlaki durumların ortadan kaldırılması için gerek hükümet olsun ve gerekse sivil toplum kuruluşları olsun derhal harekete geçmelidir. Ayrıca;
       Yapılan araştırmalar göstermiştir ki gençlerimizin eğitim seviyesini düşüren ve eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarını engelleyen ve zararı dünya ülkelerinin gündeminde olan ve maalesef hala ısrarla devam eden ve ettirilen "erkeklerle kızların bir arada eğitim gördükleri karma eğitim sisteminden acilen vazgeçilmeli, ve en azından ayrı okullarda okumak isteyen öğrencilerimize gerekli şartlar oluşturulmalıdır.

TESETTÜR YASAĞI ANAYASAL HAKLARA BİR DARBEDİR

     Tesettür yasağının her alan ve kademelerde kayıtsız şartsız ortadan kaldırılması ve bu hakkı kullanmak isteyenlerin haklarının anayasal güvence altına alınması İslami ve insani bir sorumluluktur.
       Özellikle dindar bir gençlik söyleminin vurgulandığı dönemde Dindar gençliğin eğitim kurumlarında ibadetlerini rahat bir şekilde ifa edebilmelerini sağlamak için her eğitim kurumlarında mescitlerin bulunmaması ve yer tahsis edilmemesi bu söylemlerin ne kadar içinin boş olduğunun en bariz göstergesidir. Bundan dolayı bütün kurumlarda herkesin inancını serbest ve rahat bir şekilde yerine getirebilmesi için mescitler için yer tahsis edilip açılmalıdır. 

   En son olarak bu zulüm çarkları arasında kraldan çok kralcı kesilerek Müslüman bacılarımıza ve kardeşlerimize zulüm eden ve açık ve seçikliği özendirmeye çalışan zulüm sahiplerini ve güçleri yettiği halde müdahalede bulunmayanları en üst perdeden kınıyor ve hesaplarını Züntikam olan yüce Allah'a havale ediyoruz" dedi. 


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER