İlçe Kaymakamı Erkal Gazetecileri Unutmadı

İlçe Kaymakamı Erkal, Gazetecilerle Sabah Kahvaltısında bir araya geldi.

İlçe Kaymakamı Erkal Gazetecileri Unutmadı
 "10 Ocak Çalışan Gazeteciler" günü nedeniyle İlçe Kaymakamı Hamza Erkal İlçede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile özel bir otelde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Hamza Erkal Gazetecilerin büyük bir sorumluluk yaşadığını belirterek şunları kaydetti. Siverek büyük bir ilçe olması nedeniyle sorunlar ile mücadele ister istemez gecikmeler olabiliyor. Zaman zaman bizleri yorduğu gibi sizleride yormakta. Bugün gazetecinin yaptığıda kamu görevidir benim yaptığımda kamu görevi ben iki meslek arasında pek bir fark göremiyorum.

       Sorunların yetkililere ulaşmasında köprü görevi görmektesiniz. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğumuz sürece eminim ki sorunları aşma noktasında beraber çalışacağız. Sizlerin varlığı en azından çalışmalarımıza yön vereceğine inanıyorum kamoyu tarafından nasıl karşılandığını sizler vasıtasıyla öğreniyoruz. Halkın nabzını tutan anketörler gibisiniz. Bu karşılıklı beslenme bizim yaptıklarımız veya yapacaklarımıza muhakkak etkilemekte.
Artık gelişen teknoloji ile birlikte gazetecilik çok yönlülüğe dönüştü. Bununla birlikte artık gazetecler açısından biraz daha olumlu işlemekte.

TERÖR DEMOKRASİYİ TANIMAZ

     Terör demokrasiyi beraberinde yok eder çünkü terör demokrasiyi tanımaz. Terörle mücadele sürecinde ister istemez devlet demokrasiyi ihlal etmektedir. En basit örneği yersiz arama noktaları. artık suçsuz vatandaşıda rahatsız etmektedir. Buda dolayısıyla terör noktasında aldığı tedbirleri abartmaktadır.
Diğer şekilde de düşünürseniz normal vatandaşıda korumak içinde bunu yapmak zorunda hissediyor. Eskiden ''kürt'' demek suç iken bugün günümüzde artık geçmişe dönük sorunlar tartışılıyor ve kürtçe yayınlar yapılıyor.

     Kaymakamlık olarak Siverek'te çalışan gazeteci arkadaşlara elimizden geldiğince bilgilendirmelerimiz var ama bunların yeterli olmadığını düşünebilirsiniz.
       Siverek'te gelişen medya artık vatandaşın umudu oldu neredeyse.
Ulusal veya yerel medya da haberleri gören vatandaşlar artık gazetecilerin sorunun çözümü olduğunu düşünmekte. Herkesin bildiği birşeyi illa gazete manşetlerinden mi göstermek gerekiyor ?
Bu yönde ben yaşadığınız zorlukların farkında olarak Gazeteciler gününüzü kutluyorum'' dedi.


Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER