Şair İbrahim Rafet Okulu Öğrencileri Proje Tasarımında Dünya Birincisi

Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu yarışmanın amacı: Öğrencilerimizin güzel sanatlara karşı ilgilerini arttırmak, dünya çocukları...

Şair İbrahim Rafet Okulu Öğrencileri Proje Tasarımında Dünya Birincisi
     Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu yarışmanın amacı: Öğrencilerimizin güzel sanatlara karşı ilgilerini arttırmak, dünya çocukları ile kaynaşarak köprüler kurulması noktasında sanata farklı bir bakış açısı kazandırmak, öğrencilerimizin kendini ifade etmelerine ve çevresiyle olumlu diyalog kurmalarına yardımcı olmak, öğrencilerimizin hayal güçlerini, araştırma, yorumlama ve sunma becerilerini geliştirmektir

     Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 7.Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO'yu düzenledi. Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomim, Resim, Müzik ve Kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 81 ilin 612 okulundan gelen öğrenciler ter döktü.

     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin gözde okullarından olan okulumuz Şair İbrahim Rafet Ortaokulu çevresiyle bütünleşmiş, çağın değerlerini kavrayan, bilgi toplumu insanlarının yetiştirildiği bir eğitim yuvasıdır. Karşılıklı saygı, güven ve işbirliğine dayalı sürekli bir gelişme içerisine giren, yerel ve ulusal başarıların elde edildiği model bir okuldur. Okulumuzun çağdaş, bilimsel gelişmeleri destekleyen okul müdürü Eyüp Sabri BİLGEN, idarecileri ve tüm öğretmenleri pozitif bakış açıları sayesinde bu başarılarının kazanılmasına katkı sağlamışlardır.

     Okulumuz SEPTO'ya eğlen dinlen dalında tüm yenilikleri öğrencilerimize yaşatan Teknoloji Tasarım öğretmeniz Türkan ÇETİNER DÜMBÜLÜ ve öğrencilerimizden Kerim KUTLU ve Nevzat ASAL sayesinde DİNAZOR adlı eserle dünya birinciliği elde etmiştir. 8600 eser arasında Şair İbrahim Rafet Ortaokulu dünya birincisi gelerek bizlere büyük gurur yaşatmıştır. Birincilik sayesinde okulumuz yurtiçi ve yurtdışı binlerce mail almıştır.  

     Dereceye giren yarışmacıların birincileri, bilgisayar, plaket, madalya ,para ödül olarak verilmiştir ayrıca Hollanda Kraliyet Ailesinin davetlisi olarak sanat eğitimi almak üzere bir haftalığına Hollanda'ya gidecektir. 

Haber : Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER