Siverek Belediyesi'nin Hayvan Barınağı Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hayvan barınağı hizmete açıldı...

Siverek Belediyesi'nin Hayvan Barınağı Açıldı

     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hayvan barınağı hizmete açıldı. Geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanılan hayvan barınağı kısa sürede hizmete açılarak sokak hayvanlarını barınma merkezinde toplamaya başlandı.

    Siverek - Viranşehir karayolu üzerinde hizmete açılan barınakta ilk hafta 30 sokak köpeği getirildi.
10 bin m2 üzerine kurulan büyük bir hayvan barınağı yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ali Murat Bucak , şunları kaydetti: "Başıboş hayvanlar için yaptığımız barınakta, çalışmalarımız tamamlandı hayvan barınağımız hizmete açıldı görevli arkadaşlarımız sokaklardan toplamaya başladıkları başıboş hayvanları veteriner denetiminde sağlık kontrolünü yapıyor, yaralı ve tedavi olması geren hayvanların tedavisi yapılıyor. Avrupa Birliği normlarına uygun olarak yapılan barınak 10 bin metre kare üzerinde inşa edilmiş modern bir tesistir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, sokakta gördükleri köpeklere kötü davranmasınlar, özellikle kulağında küpe bulunan köpeklerin zararsız ve aşılı olduğunu bilsinler, sokak hayvanlarını beslesinler" dedi.
    Bir veteriner hekimin gün boyu hizmet verdiği hayvan barınağında 3 adet yavru köpek ve 30 tane yetişkin köpek bulunuyor, yavru köpeklerin aşılarını ve yaralarının tedavi edildiğine dikkat çeken görevli veteriner Sedat Kızıltaş "yavru köpekleri süt ile besliyoruz, gün içerisinde ilçe merkezindeki ekiplerimiz tarafından getirilen köpeklerin aşılarını ve sağlık kontrollerini yapıyoruz bir süre kontrol altında tutulan köpeklerin aşıları bitince kısırlaştırılıyor ve kontrollerin bitiminde kulağına küpe takıyoruz" dedi. Siverek'li vatandaşlar belediyenin yapmış olduğu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye başkanına teşekkür ettiler.



Haber: Mehmet Sezgin

 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER