Siverek Halk Eğitimi Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2022-2023 eğitim-öğretim yılı “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında  “Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi”  Lezgo parkında ziyaretçilere açıldı.

Siverek Halk Eğitimi Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2022-2023 eğitim-öğretim yılı “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında  “Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi”  Lezgo parkında ziyaretçilere açıldı.

İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve daire amirlerinin katılımıyla serginin açılışı gerçekleştirildi. 

Siverek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar yaptığı konuşmada "Kurumumuz bir Müdür, dört Müdür Yardımcısı yaklaşık 230 usta öğretici ile Siverekte hayat boyu öğrenme kurumunun bir üyesi olarak hizmet vermekteyiz Siverekte 20’ye yakın kurumla işbirliği yapmaktayız başlıca Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi , Çatom ve cezaevi olmak üzere bir çok yerde 20’ye yakın farklı farklı kurumlarda kurslarımız devam ediyor. Kurslarımız hem spor kursları, müzik kursları, mesleki kurslar ve kişisel gelişim kursları olarak çok çeşitlilik arz etmektedir biz Siverek'te herkesin haberinin olduğunu düşünüyoruz ancak haberi olmayan varsa buradan duyurmuş olalım yılın 12 ayı sabah saat 7:00’den akşam saat 10:00’a kadar kurslar açılabilmektedir. Bu duygu ve düşüncülerle sergimize katılım sağladığınız için siz katılımcılara ve sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı ise konuşmasında Halk Eğitimi Merkezlerinin önemine değinerek şunları kaydetti. "Siverek halk eğitim merkezinin açtığı yıl sonu sergisine katılmış bulunmaktayız. Birazdan birbirinden kıymetli el emeği göz nuru ürünleri göreceğiz kadınlarımız, kızlarımız bir yıl boyunca hobilerini emeklerine yeteneklerini buralara işlediler Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor "iki günü bir olan zarardadır" sürekli bize öğrenmeyi örgütleyen bir hadis bu insanoğlu da esasında çocukluğunda gençliğinde yetişkinliğinde ya bir bilim ile uğraşmalı ya öğrenmeli ya da bir zanaatla kendisini geliştirmeli bu konuda halk eğitim merkezlerimiz hayat boyu öğrenme konusunda çok güzel imkanlar fırsatlar sunuyor bu sadece bir eğlence işi değil aynı zamanda bir meslek öğretiyor çabamız da bu tür hobileri bu tür Zanaatları ev ekonomisine kazandırma anlamında çok güzel imkanlar var internette satış imkanları oluyor. Ben bu yönüyle bütün halkımızı kurslara katılmaya davet ediyorum, tekrardan bütün kursiyerlerimize, usta öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi. 

Sergiyi gezen Kaymakam Gölbaşı, el emeği göz nuru eserleri tek tek inceleyerek, eserler hakkında bilgiler aldı ve eser sahibi kursiyerleri tebrik etti.

Sergi açılışına Kaymakam Aziz Gölbaşı, Belediye Başkan Vekili, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, kurs eğiticileri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2023, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER