Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti, Diyarbakır'da

Siverek Sivil İnisiyatif heyeti, ilçede kurulması planlanan Meslek Yüksek Okulu (MYO) bölümleri için Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

 Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti, Diyarbakır'da
    Siverek'te 40 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Siverek Sivil İnisiyatif heyeti YİBO'nun (Yatılı İlköğretim Okulunun) Meslek Yüksek Okuluna tahsisi, meslek yüksek okulunda yeni bölümlerin açılması hakkında ve Siverek'te dört yıllık sağlık bilimler fakültesinin kurulması ile ilgili çalışmalarına Diyarbakır'da devam etti.

       Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti Diyarbakır Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurul Üyesi Prof. Doktor Mehmet Emin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgilendirerek destek talebinde bulundu.

        Heyet Sözcüsü SİVİL-DER Başkanı Muzaffer Bayram Bu güne kadar yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları kaydetti."Siverek'te bulunan sivil toplum kuruluşları adına sizleri ziyaret etmiş bulunmaktayız. Amacımız 1994 yılda kurulmuş olan ve Endüstri Meslek Lisesinin eklenti binasına sıkışmış olan Meslek Yüksek Okuluna daha uygun bir bina bulmak için yola çıktıklarını, konu ile ilgili Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Siverek Kaymakamı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı ile görüştük.
      Görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Bayram, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın destekleriyle eski devlet hastanesinin meslek yüksek okuluna tahsis edildiğini ancak yetersiz olduğu belirtti.
Bu nedenle yaptığımız görüşmelerde Yatılı bölge ilköğretim okulunu da Harran üniversitesine tahsis edilmesi gerektiğini, YİBO'nun tahsis edilmesi durumunda Siverek'te Sağlık bilimleri fakültesinin kurulması için sizlerden destek bekliyoruz. Gerek bina tahsisi ve gerekse sağlık bilimleri fakültesinin kurulması için gerekli hassasiyeti ve desteklerinizi bekliyoruz"
dedi.
      Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurul Üyesi Prof. Doktor Mehmet Emin Yılmaz yaptığı açıklamada, "Ziyaretinizle beni onurlandırdınız. Çalışmalarınız Siverek için çok anlamlıdır. Bir Siverekli olarak bu girişiminizi desteklediğimi bilmenizi isterim. Siverek'te fakültenin kurulması Siverek'in çehresini değiştirecektir. Siverek'te fakültenin kurulması benimde bir hayalimdir.
Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilen eski devlet hastanesinin onarılması ve gerekli tadilatın yapılması durumunda yeni bölümlerin açılabileceğini ve kapanmış olan yatılı bölge ilköğretim okulunun binasının milli eğitim bakanlığının onayı ile (veya valiliğin onayı ile) Harran üniversitesine tahsisi durumunda sağlık bilimleri fakültesi kurulması için her türlü çabayı sarf edeceğime emin olabilirsiniz."
Diyerek konuşmasının devamında, "Yatılı bölge ilköğretim binasının tahsis edilmesi durumunda sağlık bilimleri fakültesinin kurulmasının önemli koşullarında biri yerine getirilmiş olacaktır. Fakültelerin kurulması için iki önemli faktörden biri binadır. Diğeri ise öğretim görevlilerin teminidir ki buda Harran üniversitesinin görev alanı içerisinde olup çözümü mümkündür" dedi. 

     Koşulların uygunluğu dikkate alınarak ihtiyaç doğrultusunda ilgili kurumların uygun görmesi sürecin sonuçlanmasında önemli aşamalardır, Ben bir Siverekli bir hemşeriniz olarak yanınızdayım. Gerekli çabanın içerisinde olacağımı bilmenizi isterim. Bu konuda müsterih olun diyerek heyete başarılar diledi.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER