Siverek Sivil İnisiyatifi'nden Barış Sürecine Destek

Siverek Sivil İnisiyatifi barış sürecine destek için basın açıklaması düzenledi.

Siverek Sivil İnisiyatifi'nden Barış Sürecine Destek
     Siverek'te bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının tek çatı altında toplanarak Siverek Sivil İnisiyatifi adı altında toplanan STK?lar barış sürecine destek vererek şunları kaydetti. "Bilindiği gibi son süreçte Kürt Meselesinin çözümü ve toplumsal barışı sağlamak adına cesur adımlar atılmaktadır. Bu adımları destekliyoruz.

      30 yıldır yaşanan savaş süreci Türkiye halklarına ciddi bedeller ödetmiş, on binlerce vatandaşımız yaşamını kaybetmiş, yaralanmış, sakat kalmış; binlerce köy boşaltılmış, on binlerce vatandaşımız doğdukları toprakları arkalarında bırakarak göç etmek zorunda kalmış; faili meçhul cinayetler yaşanmış; siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları kapatılmıştır.

    Yaşanan bu savaş, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin, refah ve huzurumuzun, üretkenliğimizin önündeki en büyük engeldir. Bu savaş ortamı ülkemizin normalleşmesinin sürekli bir şekilde ötelemektedir. Tüm bu kayıplarla beraber, silaha ve savaşa harcanan milyonlarca lira, asıl harcanması gereken yerlere harcanamamaktadır. Ülkemizde özellikle eğitim, sağlık ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine kullanılabilecek bu kaynaklar silaha, kana, ölüme harcanmaktadır.

      Gelinen noktada, atılan adımlar bizleri umutlandırmakta ve barışa olan inancımızı biraz daha arttırmaktadır. Bu süreçte bir şekilde rol alan ve söz söyleyen herkes olabildiğince hassas olmalıdır ve yapılacak küçük bir hatanın bile çok ağır sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır.

Süreç kardeşlik hukuku ve iradesi üzerinde yol almalıdır.

      Bizler Siverek Sivil İnsiyatifi bileşenleri olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partilere, PKK'ye, medya kuruluşlarına ve ilgili tüm kişi ve kurumlara buradan açıkça sesleniyoruz; gün basit siyasi hesaplarla hareket etme günü değildir, gün silahta dayatıp bu kaosu derinleştirme günü değildir, gün sessiz kalma, tarafsız kalma günü değildir. Gün barış günüdür ve barış için çaba harcamayan herkes bundan sonra yaşanacak ölümlere ortaktır.

Silahlar sussun, gençlerimiz ölmesin.?


SİVEREK SİVİL İNİSİYATİFİ
1 SİVİL DER
2 HAYRAT DER 27 AK PARTİ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ
3 BÜRO MEMUR SEN 28 CHP İLÇE TEMSİLCİLİĞİ
4 DİYANET SEN 29 BDP İLÇE TEMSİLCİLİĞİ
5 SAĞLIK SEN 30 EVİM DER
6 EĞİTİM BİR SEN 31 ECZACI KALFALARI DER.
7 BEM BİR SEN 32 SİVEREK TELASAMİ DER.
8 MADENİ EŞYA ESNAF ODASI 33 DİYARBAKIR SİVEREKLİLER DER.
9 EĞİTİM SEN 34 TARSUS SİVEREKLİLER DER.
10 ÖZGÜR EĞİTİM SEN 35 SES
11 ÖZGÜR DER 36 TARIM ORKAM SEN
12 KARACADAĞ TÜRKMEN DER. 37 TÜMBEL SEN
13 KÜRT KÜLTÜR MERKEZİ 38 TOÇ BİR SEN
14 MEMUR SEN 39 FIRAT DER
15 GIDA MADDELERİ ODASI 40
16 SİVEREK BARO TEMSİLCİLİĞİ 41
17 TERZİLER ODASI 42
18 KOÇERLER DER. 43
19 SİYAR DER 44
20 KONAKLILAR DERNEĞİ 45
21 KUYUMCULAR DERNEĞİ 46
22 MARANGOZLAR ODASI 47
23 EĞİTİM VE DAYANIŞMA DER. 48
24 AİLE BİRLİĞİ KORUMA DER. 49
2
5 MUHTARLAR DERNEĞİ


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER