Siverek'te park ve yeşil alan sayısı artırılıyor

Siverek Belediyesi, mevcut yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanı olmayan mahallelerde kamulaştırma ile park ve yeşil yapıyor. .

Siverek'te park ve yeşil alan sayısı artırılıyor

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, sosyal donatı alanı olmayan merkez mahallelerde park ve yeşil alan yapılması talimatı üzerine çalışma başlatıldı.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gülabibey ve Hayriye Mahallesi'nde park ve yeşil alan yapılacak yerleri tespit etti. 

Gülabibey Mahallesi'nde yapılan kamulaştırmanın ardından temizlenen alanda yaklaşık 500 metrekarelik park alanı inşaatına başlandı. Kısa sürede tamamlanması planlanan parkta ekiplerce ağaç dikimi yapıldı.

 

Çocuk oyun grubu, kamelya ve yeşil alanın da olduğu parkın kısa sürede mahalle sakinlerinin hizmetine sunulması bekleniyor.


Belediye Başkanı Çakmak'ın park ve yeşil alan sayısının arttırılması konusundaki hassasiyetini anlatan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Dolaş, şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımızın yeşil alanları genişletme ve her mahallede bir park yapılması projesi kapsamında kamulaştırma işlemi tamamlandı. Daha önce ev olan alanda şu an çocuk oyun grupları, kamelyalar ve yeşil alanların olduğu park yapılıyor. Mahalle sakinlerinin dinlenebileceği, çocukların sevinçle oynayabileceği bir alan oluşturduk. Hedefimiz Siverek'te park ve yeşil alan sayısını arttırmaktır. Biz biliyoruz ki yeşil alanlar kentlerin akciğerleridir. Akciğersiz bir yaşam düşünülemediği için bizde bu yaşamı halkımıza kazandırmak adına çalışıyoruz. Başkanımız Ayşe Çakmak'ın da bu yöndeki gayreti ile park ve yeşil alanı olmayan mahalle kalmayacak." 

Yeni park yapımından duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri yürütülen çalışma için Başkan Çakmak ve ekiplere teşekkür etti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER