SİVEREK'TE İKİ USTANIN HAZIRLADIĞI ZAZACA ALBÜMÜN TANITIMI YAPILDI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Zazaca Müziğinin sevilen ses sanatçısı Mikail Aslan'ın Zazaca dilinin Siverek lehçesi ile çıkardığı ''Wenge Roy'' adlı albümünün tanıtımı yapıldı.

SİVEREK'TE İKİ USTANIN HAZIRLADIĞI ZAZACA ALBÜMÜN TANITIMI YAPILDI
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Zazaca Müziğinin sevilen ses sanatçısı Mikail Aslan'ın Zazaca dilinin Siverek lehçesi ile çıkardığı ''Wenge Roy'' adlı albümünün tanıtımı yapıldı.

Siverekli Şair Kadir Büyükkaya'nın sözlerini yazdığı ve Mikail Aslan'ın seslendirdiği Wenge Roy adlı albümünün tanıtımının yapıldığı program ilçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği'nin organize ettiği programla tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Vahap Bayram gerçekleştirdi. Bayram yaptığı konuşmada; ''Derneğimizin çalışmaları içerisinde kültürel faaliyetlerimizde bulunmakta bu kapsamda sağ olsunlar şairimiz Kadir Büyükkaya ve ses sanatçısı Mikail Aslan'ın böyle bir albüm çalışması Siverek'in tanıtımı açısından çok önemli hazırladıkları bu albüm için teşekkür ediyorum'' dedi.

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Vahap Bayram'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Şair Kadir Büyükkaya sahneye davet edilirken Siverek'in büyük şairi diye anons edilince sahneye çıkınca ''Siverek'in büyük şairi Kadir Büyükkaya değil, Necati Siyahhan'dır'' sözleri salonda büyük alkış aldı. Konuşmasında Zazaca dilinin öneminden bahseden Büyükkaya Kültürümüz ve dilimiz için çalışmaların yetersiz olduğunu bunlar için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti.

Yapılan konuşmalarından ardından Anadolu ve Mezopotamya enstrümanlarıyla, gitar, saksafon gibi batı enstrümanlarını birlikte kullandığı albümlerinde bu sefer Kadir Büyükkaya'nın sözlerini yazdığı Zazaca albümde Siverek'in Zazacası ile yapılan albümden şarkıların seslendirildiği mini konser izleyenlerden tam not aldı.

Mikail Aslan'ın verdiği konser sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Siyasi partilerin bizleri birleştirici bir özelliği yok ne yazıkki, bizleri birleştiren güç ancak müzik olacaktır, Kültürümüz ve dilimiz olacaktır. Ben Kadir Büyükkaya'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum'' dedi.

Şiir ve Şarkıların okunduğu programda Fahri Ergün'ün de şiirleri salonda büyük alkış aldı.

Bizlerde Siverekhaber.com olarak Zazaca diline yaptıkları katkılarından dolayı başta Şairimiz Kadir Büyükkaya'ya ve Sanatçı Mikail Aslan'a teşekkürü borç biliyor kendilerine başarılar dileriz.



Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER