Kayıp Koca Davasında 5 Gözaltı

Kayıp Koca Davasında 5 Gözaltı...

Kayıp Koca Davasında 5 Gözaltı

ŞANLIURFA'nın Siverek  ilçesinde yaşayan Perihan Dişkaya ekim  2014 yılında televizyon  programına katılarak eşinin kayıp olduğunu vebulunmasını istedi.


       Günlerce tv programında gözyaşı döken PerihanDişkaya eşi Bayram Dişkaya'nın evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğinibelirttiği ve polise müracaata bulunduğunu belirtti.


      Olayla ilgili inceleme yapan ilçe emniyetmüdürlüğü ekipleri eşinin kayıp olduğunu söyleyen Perihan Dişkaya'nın MustafaÇ. İsimli genç ile ilişkisinin olduğunu tespit etti.


    Aradan geçen 7 süre içerisinde PerihanDişkaya ve sevgilisi Mustafa Ç.'yi takibe aldı.


   TELEFONSİNYALİ FIRAT KENARINDAN


     Teknik takip sonucu telefon konuşmaları veBayram Dişkaya'nın kayıp olduğu gece Mustafa Ç. Ve  Perihan Dişkaya'nın telefon sinyallerininFırat kıyısında bir bölgeden geldiği tespit edildi.


      Bunun üzerine  Polis ekipleri kayıp Bayram Dişkaya'nınöldürülmüş olabileceğini şüphesi ile Perihan Dişkaya, Mustafa Ç, Verşat T.Ahmet D, ve Mustafa B. Şanlıurfa emniyet müdürlüğü ekiplerince Siverek'tegözaltına alınarak sorgulanmak üzere Şanlıurfa emniyet müdürlüğüne götürüldü.


   ÖLDÜRÜPTAŞ BAĞLAYARAK FIRAT'A ATTI.


        Emniyette yapılan sorguda gözaltındabulunan  zanlılardan Mustafa Ç'ninarkadaşı olan  bir şahıs ifadesinde kayıpolan Bayram Dişkaya Eşinin sevgilisi Mustafa Ç. Tarafından boğularak öldürüldü.Mustafa cesedi torbaya koyarak Fırat Nehrine atmak  için yola çıkmıştı. Yoldaarabası bozulunca bizden yardım istedi, çekici ile arabayı alıp ilçe merkezinegeldiğimizde arabanın bağajımda cesedi gördüm, başka bir araba buldu ve bozulanarabadan alarak yeni bulduğu arabanın bagajına koydu.  Mustafa Ç'de silah vardı olayı birisineanlatırsan senide öldürürüm dedi, beraber cesedi sürekli Mustafa'nın piknikyapmak için gittiği Fırat kenarındaki ilçeden 35 km uzaklıkta  Kuşlugöl mahallesinde Fırat kenarınagötürdük, orada bulunan bir balıkçı teknesine koyarak açıldık ve Mustafa Ç.Torbaya koyduğu cesedi  taş bağlayaraksuya attı.


  RÜYALARIMAGİRİYOR


      Mustafa Ç.'nin arkadaşı cesedi suyaattıktan sonra ilçe merkezine döndük, cesedi nerede ne zaman öldürdüğünübilmiyorum ancak, boğarak oldurduğunu söyledi. Sürekli beni tehdit ediyordubirilerine söylersen seni öldürürüm diyordu, fakat ölen Mustafa Dişkaya süreklirüyalarıma giriyor ve beni buradan çıkarsınlar yerimi göster şeklinde süreklirüyalar görüyorum, vicdan azabı çekiyorum." Dedi.


SU ALTI POLİSİ ARAMA YAPTI

 

   Emniyet, jandarma ve iki savcıdan oluşanekip ifadede yer alan mahalle ve Fırat kıyısında incelemelerde bulundu,Zanlının gözaltındaki arkadaşı olan ve ismi açıklanmayan şahıs olay yerinegetirilerek cesedi attıkları iddia edilen noktayı savcı ve polis ekiplerine gösterdi, bunun üzerine 3 dalgıçpolisi suya dalarak cesedi aradı, yaklaşık 6 saatlik çalışma yapan dalgıçpolisler cesede ulaşamayınca çalışmaları sonlandırıldı. Yarın sabah günışığında tekrar bölgede dalgıçlar ile aramaya yapılacağı belirtildi.


SEVGİLİSİNDEN 7 AYLIK HAMİLE


Kocasını sevgilisiyleöldürdüğü iddia edilen Perihan Dişkaya'nın sevgilisi Mustafa Ç.'den hamileolduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER