Siverek'te Öğretmenler Şiddete Karşı Yürüdü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 26 Nisan 2013 günü Gazipaşa İlk ve Ortaokulunda ve Şair İbrahim Rafet İlk ve Ortaokulunda kamu görevlilerine uygulanan

Siverek'te Öğretmenler Şiddete Karşı Yürüdü
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 26 Nisan 2013 günü Gazipaşa İlk ve Ortaokulunda ve Şair İbrahim Rafet İlk ve Ortaokulunda kamu görevlilerine uygulanan şiddete karşı tepkilerini göstermek için öğretmen ve öğrenciler tek yürek oldular.

      Saat 11.00'da İlçenin kanlıkuyu meydanında toplanan çoğu öğretmen ve öğrencilerden oluşan kalabalık Kanlıkuyu meydanından Gazi Paşa ilk ve ortaokuluna kadar yaklaşık 1 km boyunca sessiz yürüyüş yapan öğretmenlere destek yine öğrencilerinden geldi. Öğrenciler Yürüyüş boyunca ''öğretmene uzanan eller kırılsın'', ''Öğretmenime Dokunma'' gibi slogan atarak öğretmenlerine destek verdiler.
      Gazi Paşa İlk ve Ortaokuluna gelen kalabalık grup burada yaptıkları basın açıklamasında; Bilindiği üzere 26 Nisan 2013 Cuma günü Gazipaşa ve Şair İbrahim İlk ve Ortaokulunda kamu görevi yapan. Kaleminden başka silahı, eğitimcilikten başka sıfatı olmayan öğretmenlerimize karşı menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

      Tüm öğrencilerin ve kamuoyunun gözü önünde uzun namlulu silahlarla okul binası basılmış ve içlerinde bayanlarında olduğu öğretmen ve arkadaşlarımız darp edilmişlerdir. Uzun namlulu silahlara güpe gündüz İlçe Emniyet Müdürülüğüne 20 metre mesafedeki bir okulun basılmasının izahı bize mümkün değildir. Bu saldırının bu kadar pervasızca gerçekleştirilmiş olması akla bir yerlerden güç alındığını getirmektedir.

KORUCULUK veya BAŞKA SIFATLARLA ALINAN GÜÇLE ŞİDDET

     Koruculuk veya başka sıfatlardan alınan güçle okul binasının basılması ve öğretmenlerin darp edilmesi basite alınacak, görmezden gelinecek örtbas edilecek biro lay değildir. Bu olay biz öğretmenlerin hangi koşullarda çalıştığımızı ve can güvenlimizin dahi kalmadığını açıkça göstermektedir.
Evet can güvenliğimiz tehlikededir. Zira bizim kalemimizden başka silahımız yoktur. Nitekim 29-04-2013 Pazartesi günü Şair İbrahim Rafet İlk ve Ortaokuluna 8-10 kişilik bir grup tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiş, Müdür ve Müdür Yardımcısının darp edilmesi kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir. Bu vesileyle son zamanlarda artan bu saldırılara kaşı Emniyet mensuplarını ve adli mercileri daha duyarlı olmaya ve üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü uygulamaya davet ediyoruz.
Olayın aydınlatılması ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması bu olayı soruşturan mercilerin dürüstlüğünü belirleme hususunda turnusol kağıdı görevi görmektedir.

      menfur olay Ankara, İstanbul veya başka bir yerde yaşansaydı işleyecek hukuk kuralları ne ise o hukuk kurallarının burada da işlemesini talep ediyoruz. Normalleşme ve silahsızlanmanın yaşandığı, hukukun üstünlüğünün yerleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde devletin bir kurumunun silahla basılması, kamu görevi yapan öğretmenlerin öğrencilerinin gözü önünde dövülmeleri manidardır.

     Bizler Siverek'te örgütlü tüm eğitim sendikları ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak konunun tüm aşamalarının takipçisi olacağımıza be bu olayın örtbas edilmemesi için elimizdeki tüm imkanları kullanarak sürece müdahil olacağımızı sesimizin ulaştığı her yerde buradan belirtiyoruz. Yaşanan bu iğrenç saldırıyı kınıyor, öğretmen arkadaşlarımızı hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağımızı basına ve kamuoyuna declare ediyoruz'' dendi.

      Yaklaşık 1 saat süren eylem basın açıklamasının okunmasının ardından öğretmenler ve öğrenciler ellerindeki kalemleri havaya kaldırarak tepkilerini dile getirdiler.

     Öğretmenlere karşı uygulanan kortej yürüyüşüne Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Siverek'te bulunan tüm Sendika temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi. Basın açıklamasının ardından Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.


Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER