Siverek’te Ağaçlar Kitap Açtı

Siverek'te Ağaçlar Kitap Açtı

Siverek’te Ağaçlar Kitap Açtı

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde ilçe  kaymakamlığı ilçede öğrenciler arasında kitap  okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için ilçenin işlek caddelerinde bulunan parkların ağaçlarına yüzlerce  kitap astı.


     Sabaherken saatlerde okullarına giden öğrenciler ağaçlara asılı kitapları görünceşaşkınlıklarını gizleyemediler. Kitapların ücretsiz dağıtıldığını öğrenöğrenciler ağaç dallarında asılan kitaplardan birer tane alarak okullarınagittiler.


     İlçe kaymakamıHamza Erkal bir haftadan beri başlattıkları uygulamaya   devam edeceklerini belirterek şöyle dedi"Geçen haftadan beri gerçekleştirdiğimiz bir çalışmanın ürünü  daha öncekiprogramlarımızda  uygulamıştık öğrencilertarafından  rağbet görünce  tekrar etmeyi düşündük  bu gün bir parkımızda uyguladık daha sonra kidönemlerde   okul çevrelerinde  ve parklarda   uygulama devamedecek  burada ki amacımız çocuklarımıza  okumayı sevdirmek okuma alışkanlığını  geliştirmek ve eğitim  sürecinde  destek vermektir özellikle ağaçlara asıyoruzki  daha bir ilgi ve heyecanuyandırsın.'' Dedi.


   Parktaki kitapları gören bazıvatandaşlar çocukları için parkta bulunan kitaplardan seçerek aldı.  


Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER