Siverek'te Yılbaşında Silahlı Kutlama Yapacaklara Droneli Önlem

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde her yıl başında gerçekleştirilen silahlı kutlamalara karşı bu yıl özel tedbirler alındı.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan silahsızlanmaya karşı başlatılan kampanya'ya İlçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlardan önemli destek geldi.

Her yıl başında silah sıkarak yeni yılı karşılayanlara karşı Siverek Kaymakamlığından Droneli önlem. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ile birlikte yeni yıl öncesi Droneli tatbikat yapan güvenlik güçleri yıl başında silah sıkanları tespit ederek yasal işlem gerçekleştirilecek. 

Köyde muhtarlar, okullarda öğretmenler, öğrenciler, camilerde imamlar, mahallede bakkallar, çarşıda esnaflar, ilçedeki STK başkanları bu Yılbaşı Gecesinde silah sıkılmaması için nefes tüketip büyük bir gayret sarf ediyor. 

Siverek Kaymakamlığı ise Yılbaşı gecesine 48 saat kala emniyet ve jandarmayla geceleri droneli tatbikatlar yaptırıyor, asayiş ve trafik uygulamalarıyla sürücüleri hem sözlü hem de broşürlerle uyarıyor.

Siverek’in cedde ve sokaklarına boy boy “Yılbaşı Gecesi Silah Sıkma” afişleri asılırken bütün bu uyarılara rağmen Yılbaşı Gecesi silah sıkanların tespit edilmesiyle adli ve idari cezaların uygulanacağı da kaymakamlık tarafından duyuruldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2023, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER