"Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü

Yürüyüşte konuşan Bilal Erdoğan, "Verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız" dedi.

"Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü

"Milli İrade Platformu" üyesi 308 dernek ve vakıf, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA'nın öncülüğünde Kuzey Irak'ta 12 askerin şehit olması ve 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" başlığıyla Galata Köprüsü'ne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte konuşan Bilal Erdoğan, "Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız" dedi. 
 

Sabah namazını Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye ve Yeni Camii’nde kılarak Galata Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi Galata Köprüsü'nde toplanmaya başladı. 

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan; T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe katıldı. 

Bilal Erdoğan: Bizler kayıtsız kalamayız

Galata Köprüsü'nde son bulan yürüyüşte konuşan Bilal Erdoğan, "12 şehidimizi de Filistin'de olup bitenleri de takip eden, uyumayan, uyanık yığınlar olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz bu olup bitenlere kayıtsız kalamayız" dedi. 

Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü Hazreti Ömer'den Selahaddin Eyyübi'ye, Yavuz Sultan Selim'e kadar bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanlarıyla sulamıştır ve bu topraklarda üç dinin mensuplarının da huzur ve barış içerisinde yaşamalarını temin etmişlerdir. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü topraklarımız üzerinde gözü olanlar, Arz-ı Mevud safsatalarıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce gelen on binlerce şehidimizin de katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız"

Bilal Erdoğan, Galata'da 

"Ayasofya'nın prangalarının kırılması, Kudüs'ün özgürlüğünün ilk adımıdır"

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, "Filistin soykırımına sebep olanların ve şehitlerimizin katillerinin aynı olduğunu bizler biliyoruz. Bizler biliyoruz ki ancak birlik olduğumuzda bu zulümlere karşı durmak için güçlü olabiliriz. Bizler, bizi fırkalara bölmek isteyenlerin asıl dertlerini biliyoruz. Bizler, medyada suni gündemler oluşturup bizi ayrıştırmaya, Filistin davasını sulandırmaya çalışanların Amerika'nın ve İsrail'in etki ajanları olduğunu biliyoruz. Bizler, mülteci düşmanlığını körüklemeye çalışanların da kimler olduğunu biliyoruz. Bizler biliyoruz, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Ayasofya'nın prangalarının kırılması Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün ilk adımıdır, bizler bunu da biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Batı'nın uyudu anda uyumuyoruz" diyerek çağrı yapmıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galata'daki yürüyüşten önce "Batının uyuduğu bir anda 'Türkiye'de biz uyumuyoruz, haykırıyoruz' diyeceğiz" ifadelerini kullanarak şunları kaydetmişti:

“Rutin buluşmalar, eylemler, boykot bunlar devam ediyor bir yandan. Ama 1 Ocak sabahının bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Özellikle genç kardeşlerimizden böyle bir talep geldi. Çünkü 1 Ocak sabahı normalde biz önceki yıllarda cami buluşmaları yapıyorduk. Bu sene onun üstüne böyle bir Filistin buluşması yapalım dedik. Bir de daha kritik hale gelen bir eylem de gerçekleşti. Terör yine vurdu, 12 şehidimiz var ve şunu fark ettik bu çalışmaları yaparken; bu 12 şehidimize sebep olan teröristlerin arkasındakilerle Filistin’deki katliamların arkasındakiler birbiriyle bağlantısız değil, bilakis aynı eller. Onun için özellikle batının uyuduğu bir anda Türkiye’de biz uyumuyoruz, haykırıyoruz, İsrail’i lanetliyoruz, Filistin’i destekliyoruz ve şehitlerimize sebep olan ellerin de aynı eller olduğunun farkındayız diyeceğiz"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER