Yürekli Ezgiler Programı Siverek'te

Kanal Urfa'da Çarşamba akşamları canlı olarak yayınlanan ve Siverekli sanatçı Ömer Şefkatli?nin sunduğu "Yürekten Ezgiler" programının bu haftaki dur

Yürekli Ezgiler Programı Siverek'te

     Kanal Urfa'da Çarşamba akşamları canlı olarak yayınlanan veSiverekli sanatçı Ömer Şefkatli?nin sunduğu "Yürekten Ezgiler"  programının bu haftaki durağı Siverek'ti.Tarihi Paşa Konağı'ndan canlı yayınlanan programın bu haftaki konukları Siverekİl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER) Başkanı Muzaffer Bayram, ilahisanatçısı Mahmut Durgun ve Grup Mevlana.

            Program başlamadan Tarihi Paşa Konağınıdolduran Siverekli vatandaşların yoğun ilgisi için teşekkür eden Programsunucusu Sanatçı Ömer Şefkatli "2.Siverek yayınımız her defasında bizleri sıcakkarşılayan Siverekli hemşerilerimize ve burada olmamızı sağlayan öncelikleSiverek Belediyesine ve Sponsor firmalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

            Kuran-ı Kerim okunmasıyla 20.45'tebaşlayan program gece geç saatlere kadar sürdü. Yayında konuk sanatçılarınseslendirdiği ilahi ve şiirlerle hem ekran başındaki hem de Paşa Konağındabulunanlara unutulmaz bir gece yaşatıldı.

            SİVİL DER Başkanı Muzaffer Bayram'ın dakonuk olduğu programda Ömer Şefkatlinin Siverek'inneden il olamıyor? Sorusu üzerine Dernek Başkanı Bayram "Siverek'in 1926?da ilhakkının elinden alınarak ilçe yapılmasına anlam veremediğimiz gibi şuanda bunuanlamakta zorluk çekiyoruz. Sudan bahanelerle ilçe yapılan Siverek'in ekonomikgelirinin düştüğü bahane edildiği esnada Ticaret Odasının açılmasına anlamveremediğimiz gibi şuan bizlere neden il hakkımızın verilmediğini deanlamamaktayız. Bununla birlikte aslında Sivereklilerinde İl hakkının iadesikonusunda tek yürek olamamaları da bu hakkın iadesini ne yazık kigeciktirmekte. Sivereklilerin sorunlarını ve isteklerini talep edememesindetemek sorunun eğitim olduğunu ve bunu aşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yeniyönetim kurulu olarak Eğitim alanına yoğunlaşarak Siverek'te 25 Eylül tarihindetoplu kitap okuma kategorisinde 30.000 insanla aynı anda kitap rekor denemesigirişimimiz var. Amacımız eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek bunu gidermek veİnsanımız isteklerini talep etme noktasındaki bilincin eğitimle giderileceğineinanıyoruz? dedi.

            Yürekten Ezgiler sunucu Ömer Şefkatliise Siverek'in il mücadelesindeki yeni umudun Siverekli gençler olduğunu, buhaklı mücadelenin elbette ne istediğini anlata ve bilen bir toplumlaçözülebileceğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER