AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Dusak Gazetecilerle bir araya geldi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak Siverek’te görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Dusak Gazetecilerle bir araya geldi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak Siverek’te görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Tarihi Cudi Paşa Konağında gerçekleştirilen kahvaltı programına Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale, Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu üyesi ve Siverek Koordinatörü Halil Örgen ve meclis üyeleri katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan 28. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abddurahim Dusak şunları kaydetti. “Uzun yıllardır akademik ve sağlık alanında Şanlıurfa’mıza hizmet ediyordum. Siyaset ile birlikte inşallah bu hizmetlerimiz daha etkili ve geniş bir kitleye yaymak için bu yola girdim. Listeler ilk açıklandığı zaman Siverekli adayın listelerde olmadığını savunan hemşehrilerimiz oldu. Tabi süreç ilerleyince bizleri tanıyınca vatandaşlarımızın bu algısı da ortadan kalkmış oldu. Şanlıurfa’nın ve Siverek’in öz evladı olarak şehrimizin ve vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti getirmek için mecliste güçlü bir şekilde dile getireceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SİVEREK HASSASİYETİ BİZİM İÇİN KIYMETLİ

Aday listelerine vatandaşlarımızın gösterdiği tepkilerden ziyade şuna dikkat çekmek istiyorum. Üç dönem kuralına takılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın listeler açıklandıktan hemen sonra Genel Başkan Danışmanı olarak atanması aslında Cumhurbaşkanımızın Siverek’e göstermiş olduğu önemi ortaya koyuyor. Bu bizim için çok kıymetli bir atama oldu çünkü Cumhurbaşkanlığı sisteminde yapılan bu atamayla birlikte Ankara’da bizlerin temsiliyetini güçlendiriyor. Vekilimiz ile birlikte hemşerilerimizin sorunlarına hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için iki koldan çalışacağız” dedi.

Gazetecilerin yaşanan deprem ve sel felaketi sonrası sahada kendilerine yansıyan tepkilerin ne olduğu sorusu üzerine Dusak şunları kaydetti. “Ülkemiz 45 gün önce 11 ilimizi etkileyen çok ciddi bir depremle sarsıldı. Şanlıurfa’da daha depremin yaraları sarılmamışken gelen sel felaketi nedeniyle bir kez daha sarsıldık. Sahada vatandaşlarımızı ziyaret ederken vatandaşlarımızın durumun ciddiyetinin çok iyi farkındalar ve devletimizin tüm imkânlarıyla seferber olduğunun bilincindeler. Düşünün 15 milyon insanın yaşadığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Şehir merkezleri yıkılmış, kırsal mahalleler dahil olmak üzere ciddi yıkımlar söz konusuyken devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın konaklama, gıda ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığı bir süreçten bahsediyoruz. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız Gaziantep’te köy evlerinin açılışındaydı. Düşünün 45 gün içinde köy evleri yapılıp teslim ediliyor. İnşallah 1 yıl gibi kısa süre içinde depremin yarattığı zararları ortadan kaldıracağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER