Gülpınar'dan Milletvekili Listelerinde Siverekli Aday yok sözlerine tepki

AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, Cumhur İttifakı ortakları ve partililerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine Gülpınar’ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Cumhur İttifakı ortakları Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, Yeniden Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Mehmet Ali Çulcu ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Ali İzol ile partililer katıldı.

Yemekte konuşan MHP İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı, “Allah milletimizi korusun, fitnecilere fırsat vermesin, ezanımızı dindirmesin, bayrağımızı düşürmesin. Sivereklileri hep var etsin, Sivereklileri hep bir arada tutsun. Cumhur ittifakı, vatanıyla, bayrağıyla, milletiyle kenetlenmiş, aidiyet duygularını, değerlerini esas kılan, tamamen oy maksatlı değil, memleketine hizmet maksatlı bir araya gelmiştir.” dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur ittifakının gücünü dün olduğu gibi mitingde gösterdiğiniz gibi 14 mayısta da hep birlikte gğç birliği yaparak büyük bir zaferle kazanacağımıza inanıyoruz. Bugün bu güzel iftarı birlikte yapmanın vermiş olduğu heyecan ve mutlulukla huzurunuzdayım. Kadir geceniz mübarek olsun.”

14 mayıs seçiminin çok önemli olduğunu dile getiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak ise, “Çok önemli bir seçim için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu seçim bütün dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bir seçimdir. Bizi sevmeyen bütün insanların karşımıza geçtiği bir seçimdir. Memleketimizi bir arada tutmak için bu seçim bizler için çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızı yüksek bir oyla tekrar seçmemiz gereken bir seçimin arifesindeyiz.” diye konuştu.

İlk defa milletvekili adayı olmadan hitap ettiğini belirten Mehmet Kasım Gülpınar, son dönemlerde yaşanan bazı gelişmeleri değerlendirdi.

Siverek’te bazı çevrelerin çeşitli dedikoduları yaydığını aktaran Gülpınar, “Bazı dedikodulara çok itibar etmek istemiyorum ama biraz da önünü kesmek için bazı şeylere de değinmek lazım. Aslında bu mübarek gecenin konusu değil ama mübarek Kadir gecesinde hiç konuşulmaması gereken şeyler ama sonuçta biz de bir hizmet görüyoruz. Burada Siverek’in geleceği istikbali için ülkenin Urfa’nın ve ülkenin istikbali için önemli kritik bir dönemeçteyiz bunları da belirtmek lazım. Kim Siverekli kim değil bu tip tartışmalar artık nüfus kütüğüne göre mi, doğum yerine göre mi neye göre yapılıyor ben çok bilmiyorum ama Sivereklilik diye madem bir kavram var, Siverekliliğin ne olduğunu bir kere açıklamak ve detaylandırmak lazım. Biz diyoruz ki herhalde bu 12 senede Siverekliliğin ne olduğunu dünya aleme göstermiş oldu,k ben kendim şahsen öyle düşünüyorum. Biz bunu Avrupa parlamentosunda da Avrupa konseyinde de mecliste de Ankara’da da bürokrasi çevresinde ve bütün siyasi çevrelerde Siverekliliğin ne olduğunu gösterdiğimize ve ispatladığımıza inanıyorum. Sivereklilik demek entelektüel birikiminizin olması demek, Sivereklilik demek dürüstlük demek, Sivereklilik demek ahlaklı olmak demek, Sivereklilik demek insanların size güvenin olması demek, Sivereklilik demek emin olmak demek, Sivereklilik demek okumuş olmak kendini iyi yetiştirmiş olmak demektir. Bakın Siverekliliği bazıları başka şekilde algılıyor olabilir, Siverekli olmayı başka bir şekilde değerlendiriyor olabilirler ama biz Sivereklilikten bunu anlıyoruz. Biz bunu anladığımız için de Siverekli olmanın gereğini bu 12 senede dosta düşmana gösterdiğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

-“Siverekli olmayı çok iyi temsil ettiğimize inanıyorum”

Gülpınar konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Biz o Sivereklilik kavramını çok iyi temsil ettiğimize inanıyoruz. İşte bugün de bizden sonra temsil edecek olan Abdurrahim Dusak hocamız çünkü Siverek aynı zamanda profesörlerin memleketi, Siverek generallerin memleketi, Siverek okumuş insanların, kültürlü insanların, yazarların şairlerin ve âlimlerin evliyaların memleketidir. Bu kadar yetişmiş insanın olduğu, bu kadar değerli insanların yetiştiği bir yerde Siverekli olmak tabii ki bir gurur bir ayrıcalık. Onun için biz Siverekliliği kütüğe nüfusa doğduğu yere nüfus cüzdanına indirgemiyoruz. Biz Siverekliliği indirgemiyoruz aksine yükseltiyoruz. Bu bayrağı Sivereklilik kavramını iyi bir şekilde temsil edeceğine inandığımız Abdurrahim hocanın da biz arkasında duracağız. Dönem dönem biz Siverekin adının yanlış şekilde anılmasından rahatsız olduk, bu aslında belki kimsenin kabahati değildi, belki konjektör böyleydi. Maalesef zaman zaman Siverek batıda özellikle Sivereki bilmeyenler için farklı kavramlarla anılır olmuştu. Biz o imajı o algıyı yıktığımızı düşünüyoruz. Çünkü biraz önce dediğim gibi bu kadar alimin sanatçının bu kadar yetişmiş insanın olduğu bir toplumda Siverekin başka bir şekilde anılmasına hiçbir şekilde hazmedemeyiz. Bundan sonra da Siverek bu çizgi üzerine gidecektir. Tabi dediğim gibi çok önemli bir seçim, daha bugün Amerika’da politiko dergisinde 2023’ün en önemli seçim olarak nitelendirildi. 2023’ün en önemli seçimi olarak görünüyorsa Amerikan tarafı bunu böyle görüyorsa ki zaten öyledir bu hem Siverek için hem Urfa için hem Türkiye için hem de İslam coğrafyası için hatta bütün dünya için önem arz ediyor demektir.”

-“Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanan bende Siverekliyim”

AK Parti’nin Siverekli aday göstermediği ve dikkate almadığı eleştirilerine yanıt veren Gülpınar, “Aslında bu anlayan için iki ben eminim ki herkes anlıyor ama bazılarının işine gelmiyor anlamak. Bu aslında Siverek için bir mesaj. Onu yada bunu Siverekli olarak kabul ediyoruz etmiyoruz ancak umarım ben Siverekli olduğumu ispat etmişimdir. Bugüne kadar herhalde benim de Siverekliğimden şüpheleri yoktur çünkü ben de burada büyümedim ben de dışarıda okudum ben de burada büyümedim ama Siverekliyiz o konuda bir sıkıntı yok. Çünkü bazen ölçü sadece o oluyor burada doğmadı büyümedi okuduk ama dışarıda büyüdük. Değerli İbrahim Tatlıses‘in de dediği gibi Oxford vardı da biz mi okumadık. Allah nasip etti gittik dışarıda eğitimimizi tamamladık ama Siverek ile hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Siverek bizim için her zaman ata toprağı, dede toprağı ve doyduğumuz yer. Her şeyi bir tarafa bırakalım doyduğumuz yerdir. Bizim buraya zaten farklı bir şekilde o muamele etmemiz farklı bir şekilde düşünce içine girmemiz mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2023, 01:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Çiçekli
Ahmet Çiçekli - 1 yıl Önce

Kıymetli vekilimizin açıklaması çok kıymetli ve zamanında, ağzına yüreğine sağlık...

SIRADAKİ HABER