Siverek’te sandık muhtarın evine kuruldu

Siverek ilçesine bağlı Kavaklıdere Mahallesinde Cumhurbaşkanı İkinci Tur Seçimi için sandık muhtarın evine kuruldu. Mahalleye giderek inceleme yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık” dedi. Siverek Kaymakamlığından da konuya ilişkin açıklama geldi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı kırsal Kavaklıdere Mahallesinde Cumhurbaşkanı İkinci Tur Seçimi için sandık muhtarın evine kuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  mahalleye giderek incelemelerde bulundu. Ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile söz konusu olaya ilişkin açıklama yapan Başarır, “ Türkiye’nin gündeminde olan Şanlıurfa Siverek Kavaklıdere Köyü 1364 numaralı sandığın başındayız. Köyde oy kullanacak başka bir yer olmaması nedeniyle sandık muhtarın evinin önüne kurulmuş. Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık" ifadesini kullandı.

SİVEREK KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Siverek Kaymakamlığından konuya ilİşkin yapılan açıklamada ise, son 4 seçimin aynı yerde oy yapıldığı ve şuana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz Kavaklıdere Mahallesinde 1306 nolu sandık ile ilgili, ilçe seçim kurulu tarafından mahallede ortak kamusal bir bina olmayışı sebebiyle bağımsız bir girişe ayrıca bütün mahalle için ortak ulaşabilir bir yer olması nedeniyle seçim yeri olarak belirlenmiştir. Son 4 seçimdir aynı yerde oy kullanılmakta olup, şuana kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Oy kullanma işlemi sorunsuz devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2023, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER