Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk

Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk

Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde  bulunan200 yataklı devlet hastanesinde lokalanestezi ile tek giriş deliğinden beyin ameliyatıgerçekleştirildi.  Beyin kanaması geçiren Rahime Kal isimli hasta yakınlartarafından Siverek devleyt hastanesine götürüldü. Yapılan ilk muayenede beyinkanaması geçirdiği belirlenen hasta ameliyata alındı.


 Beyin Cerrahi Uzmanı Orhan YÜKSEL'in  gerçekleştirdiği ameliyatta hastanın beynine lokalanestezi ile tek bir giriş deliğinden müdahale edildiği ve Siverek'te bir ilk olduğu belirtildi.Hastane başhekimi Uzm.Dr.Muhammed Bahaddin DURAK ilk kez yapılan bir yöntemlehastamızın ameliyatını cerrahlarımız gerçekleştirdi. Ameliyat oldukça başarılıgeçti. Yapılan ameliyatta lokal anestezi tek delikli yöntemle hastalarımız kısa surede sağlığınakavuşuyor." Dedi.


    Ameliyatı gerçekleştiren hekimler bu turameliyatların  3. Basamak hastanelerdeyapıldığını ancak hastanemizde de bu tür ameliyatların başarılı bir şekildeyapıldığını ifade ettiler.


     2015yılında hastanede yaklaşık 16.000 hastanın ameliyat edildigini, hastalarıntedavileri için il merkezlerine gitme ihtiyaçlarını en aza indirdiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER