32 YILDIR SÜREN ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI BARIŞLA NOKTALADI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1980 yılından itibaren devam eden arazi anlaşmazlığı barış ile noktalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

32  YILDIR SÜREN ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI  BARIŞLA NOKTALADI

Haber: Mehmet SEZGİN/ Abdullah Hakan LALE


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1980 yılından itibaren  devam eden arazi anlaşmazlığı barış ilenoktalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa AK Parti Millet Vekili Faruk Çelik ilçeye bağlı Tutumlu köyündeMilli ve Özeyranlı aileleri arasında 32 yıldan beridir süren arazi anlaşmazlığınason noktayı koydu.

      Bakan Çelik Beraberinde ŞanlıurfaMilletvekili Mahmet Kasım Gülpınar,Şanlıurfa Valisi  Celalettin Güvenç ilçe Tutumlu köyüne geldi.

     Köyde toplananyaklaşık üç bin kişi için  üç ayrı çadır oluşturuldu.Kan dökülmeden  çözülen arazianlaşmazlığı  kurban kesilerek  dualar edilerek  tarafları bir araya  getiren bakan Çelik Şanlıurfa  müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun  okuduğu  dua eşliğinde taraflar  elsıkışarak  öpüştüler.

       OlayınGeçmişi  32  yıl önce Milli ailesi ile Köyde arazi satın alan Özeyranlı ailesi   arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Kadastro mahkemelerinde   arazianlaşmazlığı davaları devam ederken  sonyıllarda  gerginlik tırmanmıştı.Gerginliği  barışla noktalamak  amacıyla Şanlıurfa Bölge Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar devreye  girmişti.Bakan Çelik'inde aktif  yer aldığı barışgörüşmeleri sonucunda Özeyranlı ailesi satın aldığı  toprakları  köyde ki hisselerini Milli Ailesine satarak anlaşmaya  varmışlardı.

       BakanÇelik  barış töreninde  yaptığı konuşmada şöyle dedi. "Hak aramanınyolu terör olamaz, hak aramanın yolu en temel hak olan yaşama hakkını eldenalarak hak elde edilmez.  Tek yol barışve kardeşlik yoludur, enerjimizi barışa ve doğruya kullanalım. Aksi taktirdeyanlış yola kullanırsan silah tüccarları sevinmektedir, onların kasalarıdolmaktadır. Görüyorsunuz etrafımızda komşu ülkelerde huzur yok, Türkiye'dehizmetlerde var barış var huzur var, ama huzurumuzu bozmak istiyorlar, öntarafta asılan bayrağı görüyorsunuz bu bayrakta herkesin kanı var, tıpkıÇanakkale'de yan yana yatan bütün kardeşlerimiz gibi.Bakan Çelik Mehmet Millive ihsan Özeyranlı'yı davet ederek tokalaştırdıktan sonra basına poz verdi.

   Okunan dualarınardından program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER