BDP İlçe Teşkilatı Roboski İçin Yürüdü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde BDP Siverek ilçe teşkilatı 28 aralık 2011 yılında meydana gelen....

BDP İlçe Teşkilatı Roboski İçin Yürüdü
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde BDP Siverek ilçe teşkilatı 28 aralık 2011 yılında meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının ikinci yıl dönümünde yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenledi.

     İlçenin Cami kebir mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplanan yaklaşık bin kişi ilçenin Güzelkuyu meydanına yürüdü.
Sloganlar eşliğinde bir km yürüyen kalabalık yol üzerinde bulunan halk bankası önüne geldiğinde üzerinde Ayakkabı Kutusu Partisi yazılı ayakkabı kutularını Halk bankasına fırlatarak devam etti. Güzel kuyu meydanında toplanan BDP'liler adına Siverek ilçe Başkanı İbrahim Ayyıldız okuduğu basın açıklamasında şöyle dedi. 28 aralık 2011 günü Roboski'de Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile 34 genç ve çocuk yaşamını yitirmiştir. 730 gün önce param parça olan bedenleri katırların et ve kemikleri ile birbirine karışmış, kendi vatandaşı oldukları devleti tarafından yaşamları sona erdirilmiştir. Roboski anaları her yerde kan ağlayarak adalet aramaktadır. Bu katliam Kürt halkına devletin yaklaşımını ortaya koymuştur, hükumet ailelere para ödemeye çalışarak olayı ört pas etmeye çalışsa da Kürt halkı ve aileleri hesap sormaya devam edecektir. Katliam bilinçli olarak aydınlatılmamış, oysa failleri belli bir katliamdır. Roboski katliamının sorumlusu AKP Hükumetidir" denildi. 

    Basın açıklaması sırasında sık sık slogan atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.


Haber: Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER