Eğitim-Bir-Sen'den Ödüllü İlmihal Sınavı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilciği tarafından ödüllü İlmihal sınavı düzenlenecek.

Eğitim-Bir-Sen'den Ödüllü İlmihal Sınavı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilciği tarafından ödüllü İlmihal sınavı düzenlenecek. 

Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilciliği Siverek'te görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek Eğitim sorunlarını değerlendirerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bilgilendirme ve istişare sonrası Siverek'te ödüllü ilmihal sınavı yapacaklarını açıklayan sendika yönetimi amaçlarının toplumda din ile ilgili bilgilerin kulaktan dolma bilgiler olduğunu amaçlarının öğrencileri teşvik etmek olduklarını açıkladılar. 


Siverek'te Ortaokul ve Lise düzeyinde yapılacak olan İlmihal sınavında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İslam İlmihali birincilere esas alınarak öğrenciler sınava tabi tutulacak. İsteyen öğrencilere İslam ilmihalini Eğitim-Bir-Sen'in okul temsilcilerinden temin edebilecekler. 


Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Fikret Aslanparçası konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Eğitim-Bir-Sen olarak; okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak temel gayemizdir. Yarışma vesilesiyle gençlere 5.000 ne yakın Diyanet İşleri Başkanlığının "İslam İlmihali" kitabını dağıtmayı düşünüyoruz. "İlim kadın erkek tüm Müslümanlara farzdır" Hadis-i Şerifini kendimize düstur edinerek yapacağımız yarışma vesilesiyle gençlerimizin İslam dininin en temel bilgilerinin yer aldığı İlmihal bilgisine sahip olacağını düşünmekteyiz. Ahlaki yozlaşmanın, madde bağımlılığının ve suç oranlarının arttığı bir dönemde değerler eğitimine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışmalar sonucunda ahlaklı, vatanını ve milletini seven, ailesini önemseyen, topluma faydalı bireylerin yetişmesini amaçlıyoruz.


Ödüllü İlmihal Sınavı Siverek ilçesinde bulunan tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanacaktır . Sınav öncesi Siverek ilçesinde bulunan örgün ortaokul ve lise kurumlarında sınav tanıtımı yapılacak, kayıtlar alınacak, isteyen öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının İslam İlmihali kitabı dağıtılacaktır. 06 Mart 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber belirlenen okullarda, Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliğinin belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapılacak, sınav sonucunda Ortaokul ve Lise Kategorilerinde dereceye giren öğrencilere Nisan ayı içinde yapılacak ödül töreni ile ödülleri takdim edilecektir.


Sınava katılmak isteyen tüm ortaokul ve lise öğrencileri başvuruda bulunabileceklerdir. Sınava başvuru yapmak isteyen öğrenciler okullarında bulunan sendika temsilciliklerine kimlik bilgilerini vermek suretiyle başvuruda bulunabilirler'' dedi. 

ÖDÜLLER:
ORTAOKUL KATEGORİSİ
 

1. LAPTOP BİLGİSAYAR     
2. S4 CEP TELEFONU         
3. S4 MİNİ CEP TELEFONU 
4. TAM ALTIN 
5. S3 MİNİ CEP TELEFONU 
6. YARIM ALTIN 
7. BİSİKLET 
8. ÇEYREK ALTIN+ELBİSE 
9. ÇEYREK ALTIN+AYAKKABI 
10. ÇEYREK ALTIN 


LİSE KATEGORİSİ

1. LAPTOP BİLGİSAYAR
2. S4 CEP TELEFONU
3. S4 MİNİ CEP TELEFONU
4. TAM ALTIN
5. S3 MİNİ CEP TELEFONU
6. YARIM ALTIN
7. BİSİKLET
8. ÇEYREK ALTIN+ELBİSE
9. ÇEYREK ALTIN+AYAKKABI
10. ÇEYREK ALTIN




Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER