VELİLER AYRI, ÇOCUKLAR AYRI EYLEM YAPTI

mahalle sakinleri olarak konuyu milletvekillerimize dahi bildirmeye çalıştık ancak kimse ilgilenmiyor, Siverekli milletvekillerimizi defalarca aradık telefonlarımıza cevap bile vermediler.

VELİLER AYRI,  ÇOCUKLAR AYRI  EYLEM YAPTI

        Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Dicle mahallesinde bulunan Atatürk ilköğretim okulunda veliler ve öğrenciler okulu protesto etti.

Bahçesi toprak olduğu için çocukların çamurda okulda gittiğini ve okulun bahçe duvarının bulunmadığına dikkat çeken veliler ve okulda okuyan öğrenciler okul önünde oturma eylemi yaptı.

    Geçtiğimiz yıl hizmete giren Atatürk ilköğretim okulunun bahçe duvarı yapılmadığı için çocukların caddeye sıfır bulunan okulun bahçesinin toprak ve taş olmasına dikkat çeken veliler toplanarak ilköğretimde görev yapan okul yönetimi ile görüşerek çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ.

 

     Pazar günü öğrenciler ile birlikte okulun bahçesinde toplanan mahalle sakinleri okul bahçesinde oturma eylemi yaptıktan sonra alkışlı protesto yaparak açıklama yaptılar.

      Mahalle muhtarı İsmet Bilgen okulun tehlike arz ettiğini ve bahçesinde çocukların toprakta oynadığını ve öğrencilerin sürekli caddeye sarktığını yetkililere defalarca muhtar olarak dilekçe ile bildirdim ancak bu konuda henüz bir çalışma başlatılmadı. Okul yönetimi ile konuştuk ancak bundan sonraki günlerde okul yapılmayana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BİZE CEVAP VERMİYOR

     Üç çocuğu Atatürk ilköğretim okuluna giden veli Mahmut Kırmızıdal mahalle sakinleri olarak konuyu milletvekillerimize dahi bildirmeye çalıştık ancak kimse ilgilenmiyor, Siverekli milletvekillerimizi defalarca aradık telefonlarımıza cevap bile vermediler.

 burada toplandık ortak bir karar aldık çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz dedi.

    

ÇOCUKLARIN EYLEMİ BAŞLADI

    Velilerin açıklamasının ardından devreye çocuklar girdi eylem sırasını alan çocuklar okulun merdivenlerinde oturma eylemi yaptı ve uzun süre alkışlı protesto yaparak okulumuzun şartları düzeltilmezse ailelerimiz bizi okula göndermeyecek dedi.

    Uzun süre oturma eylemi yapan çocuklar daha sonra dağıldı.

    Atatürk’ün ismini taşıyan okulda Atatürk büstünün bulunmaması dikkat çekti.

HABER:  Mehmet SEZGİN - Hakan LALE - Lütfü YALGI

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER