Sağlık Çalışanları İntihar Eden Meslektaşları İçin Basın Açıklaması Düzenledi

Sağlık çalışanları intihar ederek yaşamına son veren meslektaşları için Basın Açıklaması yaptı.

Sağlık Çalışanları İntihar Eden Meslektaşları İçin Basın Açıklaması Düzenledi

Kamu Emekçileri Sendikasına bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri geçtiğimiz günlerde İstanbul Samatya eğitim ve araştırma hastanesine görev yaptığı sırada aynı hastanenin 6 katından atlayarak yaşamına son veren pratisyen Doktor Melike Erdem'in intiharından sağlık bakanlığını sorumlu tutarak Siverek devlet hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenlediler.


        200 yataklı Devlet Hastanesi önünde basın açıklamasını yapan( SES )Siverek şube Başkanı Remzi Gençdal'ın okuduğu basın açıklamasında özetle şu bilgilere yer verildi "Bakanlığa yapılan asılsız bir şikâyet yüzünden ve baskılar sonucu yaşamına son veren meslektaşımız için Sağlık bakanlığının" Psikolojik sorunları vardı" açıklamasına tepkiliyiz.


      Meslektaşımız Melike Erdem Adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, ön yargısız, maskesiz, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlere bağlı, çalışkan, yaşam coşkusu ile dolu pırıl pırıl bir genç insandı.
Sağlık bakanlığı'nın Alo 184 SABİM hattını arayarak şikâyet edilmesi ve sonrasında savunmasının alınarak intihar sonrası" psikolojik nedenlerden ötürü intihar etti" denilmesi kabul edilemez. Sağlık Bakanlığının Doktor Melike Erdem'in ölümüyle ilgili delilerin karartılmasına izin vermeyeceğiz.


      Alo 184 SABİM hattının hasta haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu hat şikâyet hattından çok sağlık çalışanlarının kıyım hattıdır, hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran alo 184 hattı sağlıkçı taciz hattının kapatılması için bütün sağlık kurumlarında protesto eylemi gerçekleştireceğiz. Talebimiz açık ve nettir 184 hattının derhal kapatılması için sağlık bakanlığından cevap bekliyoruz"
 

      Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasına katılan sağlık çalışanları sessiz bir şekilde dağıldılar.


Haber: Abdullah Lale - Mehmet Sezgin
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER