Avukat İbrahim Karakaş’tan vatandaşlara “dolandırıcılık” uyarısı!

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yapan avukat İbrahim Karakaş, yeni dolandırıcılık yöntemleriyle mağdurların beklenenden daha büyük problemler yaşayabileceğini dile getirdi.

Avukat İbrahim Karakaş’tan vatandaşlara “dolandırıcılık” uyarısı!

Son günlerde artan yeni dolandırıcılık yöntemlerinin olduğunu vurgulayan Avukat İbrahim Karakaş, bazı kişilerin kendisini farklı şekillerde tanıtarak insanlardan para ve değerli eşya istediklerini belirtti.

Son zamanlarda bazı sahtekârların vatandaşın dini duygularını sömürerek dolandırdığına dikkat çeken İbrahim Karakaş, “Aslında daha önce duyduğumuz ancak bölgemizde pek rastlamadığımız yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Özellikle kırsal bölgelerde halkın dini duygularını kullanarak para, altın ve değerli eşya gibi maddi istekleri olan kişilerin arttığını üzülerek öğrendik. Bazı vatandaşlar, kendisini dindar olarak tanıtan bu kişilere çok kolay inanıyor çünkü bu kişiler toplumumuzda önemli bir konumda görülüyor.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlardan daha dikkatli olmasını isteyen Avukat İbrahim Karakaş, şu ifadelere de değindi: “Büyüklerimizden duyduğumuz çok meşhur bir söz vardır, ‘her sakallıyı deden sanma.’ Dini değerlerimiz bizim için çok değerli ancak bu değerlerimizi sömürge aracı olarak kullananlar da var. Bu tür art niyetli kişilere karşı olarak daha dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle kapımıza kadar gelip kendini farklı şekillerde tanıtan dolandırıcılara karşı dikkatli olmalıyız.”

Mağdur olan kişilerin bir an önce suç duyurusunda bulunmasının önemli olduğunun altını çizen Avukat Karakaş, “Dolandırıcılık suçu, failin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatmasıyla oluşur. Nitelikli dolandırıcılık suçu ise suçun belli dini, sosyal, mesleki, teknolojik araçların veya kamu kurumlarının araç olarak kullanılarak işlenmesidir. En önemli nokta bu suçun dini değerlerin kullanılması suretiyle işlenmiş olmasıdır. Cezanın bu nitelikli hali, failin cezasının artmasında da neden olur. Mağdur olan vatandaşların hiç vakit kaybetmeden bir an önce bu dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2022, 15:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih serhat
Salih serhat - 2 yıl Önce

En büyük hırsız lar dolandırıcılar milleti bide uyarıyor en büyük hırsız siz avukat lar siz

SIRADAKİ HABER