Siverek'ten Akçakale'ye Yardım Eli

Siverek İlim ve Kültür Derneği, Akçakale'deki kamplarda kalan Suriyeliler için yardım topladığı yardımları teslim etti...

Siverek'ten Akçakale'ye Yardım Eli
Siverek İlim ve Kültür Derneği, Akçakale'deki kamplarda kalan Suriyeliler için yardım Battaniye ve gıda maddelerinden oluşan yardımlar Akçakale'deki sahiplerine teslim edildi.

     Suriye'de devam eden savaşın ardından halk başta Türkiye olmak üzere çeşitli komşu ülkelere sığınırken ülke içerisinde kalanlar ise çok kötü şartlar altında hayatta kalma mücadelesi vermeye devam ediyor.

     Suriyeli Mültecilerin zor koşullarda yaşadığını hatırlatan daha önce Suriye'ye yardım konvoyları gönderen Siverek İlim ve Kültür Derneği, gönderdiği yardımlarla Suriyelilerin yaralarını sarmaya devam ettiğini belirten dernek Başkan Yardımcısı Vahit Bardakçı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Suriye'de başlayan kanlı olaylar bitmek bilmiyor. İnsanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramaktadır. Mazlum kardeşlerimiz için derneğimiz daha önce olduğu gibi bugün de hassasiyetle çalışmaktadır. Mazluma dini sorulmaz. Biz, Suriye'deki büyük katliamlardan kaçarak Akçakale'de misafir edilen mazlumlara soğuk kış günlerinde ihtiyaç duyulan battaniye ve kuru gıda yardımlarının yanı sıra hayırsever Siverek halkının selamını ve yardımlarını ulaştırıyoruz" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER