Milli Eğitim Camiasından Saldırıya Sert Tepki

Siverek'te bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Sivil İnisiyatif platformu bu sabah makamında....

Milli Eğitim Camiasından Saldırıya Sert Tepki
Siverek'te bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Sivil İnisiyatif platformu bu sabah makamında taşımalı eğitim ihalesini alan firma sahibi tarafından darp edilmesine tepki göstererek Lezgo'nun parkında basın açıklaması düzenledi.

     Basın açıklamasını Sivil İnisiyatif platformu adına Şanlıurfa Eğitim - Bir -Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun okudu. Açıklamada bir dönem önce uzun namlulu silahlarla okul basan zihniyetin uzantısı olan bu kişilerin kaba kuvveti adeta kendine hukuk haline getirmesinden dolayı bu tür olaylar meydana gelmektedir diyerek şunları kaydetti. "Bugün mesai saatleri içerisinde tabelasında "Hükümet Konağı" yazan binanın içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve bir İlkokul Müdürümüz kaba kuvveti kendinde hukuk haline getirenler tarafından çirkin ve bir o kadar hayasız bir saldırıya maruz kalmışlardır. Saldırı ilk olmadığı gibi bu İlçede devlet asli kimliğini bulmadığı sürece sonda olmayacaktır. Bu çirkin saldırıyı nefretle şiddetle kınıyor lanetliyoruz.

BU ZİHNİYET "BURADA DEVLET BENİM KANUNDA BENİM" ZİHNİYETİDİR

      Bu saldırı daha önce okulları uzun namlulu silahlarla basan zihniyetin bir devamıdır. Kendisini devlet gücünün üzerinde gören, "Burada Devlette benim kanunda benim" diyen bu haddini bilmez zihniyet Devlet kurumlarında vatandaşa hizmet üretmeye çalışan kamu çalışanlarını da büyük bir risk altında tutmaktadır. Kanunların ve meşruiyetin kendisine hak olarak tanınmadığını kanun dışı ve kaba kuvvete dayalı yollara başvurarak almaya çalışan ahlak ve akıl yoksunu kişiler ve gruplar bu memleketin ismini lekeledikleri gibi memleketine samimi bir şekilde hizmet etmeye çalışanları da mağdur etmektedir.

KURUMLARIN GİRİŞİNE "DEVLET KURUMU" TABELASI İLE DEVLET OLUNMAZ

     Kurumların girişine "Devlet Kurumu" tabelası asmakla devlet olunmaz. Devlet çalışanına yapılan her türlü saldırıyı kendisine yapılmış kabul etmedikçe ve hesabını sormadıkça Devlet vasfını kazanamayacağı gibi "Devlet Benim" diyenlerin de ekmeğine yağ sürmeye devam edecektir.
Bizler Siverek halkı ve eğitim camiası olarak, bu tür saldırılar karşısında hukuktan ve adaletten taviz vermeden dik duracağız. Şiddeti her türlü gayri ahlaki yöntemi kendisinde hukuk haline getirenler karşısında geri adım atmayacağız. Hiçbir saldırı bizi hukuk ve temiz ahlaktan yana olmaktan alıkoymayacaktır. Tehditlere ve ahlaksız saldırılara boyun eğmeden şehrimize ve milletimize samimi duygularla hizmet vermeye devam edeceğiz.
Çirkin saldırıya uğrayan Milli Eğitim Müdürümüz Suat Yapıcı, Vakıf İlkokulu Müdürümüz Celal Koç ve bütün eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, konunuz sonuna kadar takipçisi olacağımızı yetkili makamlardan gereğinin yapılmasını beklediğimizi ifade ederek, saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

     Basın açıklamasının ardından Parka toplanan 500 kişilik grup daha sonra beş dakikalık oturma eylemi düzenledi."Öğretmene uzanan eller kırılsın", "Eğitim hakkı engellenemez" gibi sloganlar atarak alkışlı protestosu sonrasında sessiz bir şekilde dağıldılar.


Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER