Çanakkale Zaferinin 98. Yılı Kutlanıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 98. Yılı Kutlanıyor
Şehitlik mezarlığında başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ,107. Topçu Alay Komutanı Numan Yediyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

     Anıta Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitlik defterini imzalayan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, yaptığı konuşmada,"Uğruna can verdiğimiz ve özgürlük hamuruyla yoğurduğunuz bu güzel vatandan huzur refah ve barış ve çağdaş bir demokrasi içinde yaşıyor olmamızı sizler borçluyuz sizleri kutsal emaneti olan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet özgürce yaşaması için bu topraklarda yaşayan her bir ferdin birlik beraberlik içinde ve özgürce yaşaması için aynı erdemlilikle sizlere layık olacağımızı bilmelisiniz ruhunuz şad mekanınız cennet olsun." Kaymakam Erkal'ın konuşmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı ve günün anısına şehitlik fidanlığına ağaç dikildi.

     Anma günü Endüstri Meslek lisesinde düzenlenen programla devam etti. Mustafa Kemal Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda Çanakkale zaferi hakkında bilgi verildi ve hazırlanan slâyt sunumunun ardından hazırlanan mini tiyatro oyunu sahnelendi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.

     Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programın ardından ilçe Kaymakamlığı'nın Tarihi Paşa Konağında şehit ve gazi aileleri için verilen öğle yemeğinde bir araya geldiler.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER