Folklor ve Müzik Grubu Kovancılar Festivalinde

Kovancılar ilçesinde "Kovancılar Geleneksel 4.Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivali" yapıldı. Kovancılar Kaymakamlığı, Kovancılar Belediyesi

Folklor ve Müzik Grubu Kovancılar Festivalinde

Elazığ Kovancılar ilçesinde"Kovancılar Geleneksel 4.HeybetBaba Kültür ve Sanat Festivali" yapıldı. Kovancılar Kaymakamlığı,Kovancılar Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenenfestivalde Siverek Belediyesi müzik korosu ile halk oyunları grubu sahnealdı. 

         ElazığKovancılar ilçesinde 4.?sü düzenlenen Heybet Baba Kültür ve Sanat Festivaliçeşitli etkinliklere sahne oldu bilek güreşi, halat çekme, loğ atma ve köylerarası halk oyunları yarışması düzenlendi.

         Festival alanında kurulan sahnede Elazığ ileAntalya, Adıyaman, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon`dan gelen halk oyunlarıekipleri gösterilerinin ardından Siverek belediyesi müzik grubu sahne aldı. 2saat sahnede kalan müzik ekibi çaldığı Siverek türküleri ile dinleyicilerekeyifli saatler yaşatırken halk oyunları ekibi de bir birinden güzel halkoyunlarını sergilediler.

         Konuylailgili açıklama da bulunan Siverek belediye kültür sosyal işler müdürü CerrahÖzekinci şöyle dedi. ?Siverek belediyesikültür sosyal işler müdürlüğü olarak Türkiye?de birçok belediye vekaymakamlığın düzenlemiş olduğu festival ve etkinliklere katılıyoruz, bu konudadeğişik il ve ilçelerden talepler alıyoruz? dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER