Karacadağ Göçerleri Etkinliği Yağmura Takıldı

Merkezi Ankara?da bulunan Güneydoğum derneğinin Karacadağ zirvesinde düzenlediği üçüncü göçer toplantısı yağan şiddetli yağmur nedeniyle etkinlikler..

Karacadağ Göçerleri Etkinliği Yağmura Takıldı

Düzenlenen Toplantı Karacadağ kayak merkezinin bulunduğu alanda kurulan kıl çadırda düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı, Mehmet Ali Çulu, Afyon ve Adana Yörük dernek başkanları katıldı.

   Güneydoğum Dernek başkanı Duygu Sucuka toplantının açılış kısmında yaptığı açıklamada "Karacadağ bölgesinde bulunan göçerlerle yaptığımız bu toplantı sorunların konuşulduğu bir toplantı değil,bu toplantının akacı göçerlerle bir araya gelip kaynaşmak ve eğlenmektir.Göçerlerin sorunların daha önce tespit edip,çözüm yollarını içeren görüşleri bir kitapta toplamıştık,Bu kitabı ilgili bakanlıklara milletvekillerine gönderdik artık çözüm yolu bekliyoruz"
 
   Toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı konuşmada toplantıda vekili olarak bulunmadığını altına çizerek şunlara kaydetti."Burada bulunmama soruna önem verdiğimizi göstergesidir,göçerlerin sorunları hakkında duyarlı olan Güneydoğum derneği başkanı Duygu hanıma teşekkür ediyorum, sorunların tespitinden sonra göçerlerle ilgili Çalışma Bakanlığımızın çalışmaları oldu yol sorunu çözüldü diğer sorunların çözümüne çalışılıyor."
 
    Konuşmacılar bölgede göçerler arasında kooperatifleşmeye önem verilmesini kooperatifler aracılığıyla et ve süt ürünlerinin pazarlanmasını talep ettiler.
Güneydoğum derneği üyeleri göçer çocuklarına oyuncak dağıttılar. Dernek üyelerinin davetiyle toplantıya gelen diş doktoru Fulya Sağlık göçer kadınları ile çocukların diş taramasını yaptı, bazılarına yanında getirdiği diş fırçası ve macunu dağıttı.
 
   Toplantının ardından yapılması düşünülen iyi kaval çalma, iyi koyun sağma ve en iyi ev yemekleri yapma yarışmaları ile diğer etkinlikler yağan şiddetli yağış nedeniyle iptal edildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER