Siverek'te Karanlıkları Aydınlatan Nur Konulu Konferans

Siverek ilçesinde bulunan Hayrat İlim ve kültür derneği Hz. Muhammed'in yaşamını...

Siverek'te Karanlıkları Aydınlatan Nur Konulu Konferans
Siverek ilçesinde bulunan Hayrat İlim ve kültür derneği Hz. Muhammed'in yaşamını konu alan "Karanlıkları Aydınlatan Nur" isimli konferans düzenledi.

     Siverek Hayrat İlim ve Kültür Derneği (Hayrat-Der) ve Hayrat Vakfı İşbirliği ile Kutlu Doğum ayı münasebetiyle İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinde ,"Karanlıkları Aydınlatan Nur" konulu konferans düzenlendi.

     Eğitimci Yazar Dr. Mirza İnak, İlahiyatçı Yazar İsmail Pütgül yaptıkları konuşmalarda Hz. Muhammed'in yaşamından örnekler vererek vatandaşları bilgilendirdiler
      Dernek Başkanı Mehmet Açıkalın yaptığı açıklamada; "Amacımız bu etkinlikle birlikte, Peygamber efendimizin, muhabbeti bilgiye, marifete, O'nu tanımaya ve anmaya, Onunla tanışmaya, O'nu bilmeye, yaşamaya dönüştürmektir. Biz muhabbet ile Muhammed?i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed'i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu münasebetle O'nun mutlu ve kutlu doğumu, yüreklerimizin, ülkemizin, İslâm aleminin ve bütün insanlığın muhabbetle kuşatılmasına-onarılmasına vesile olmaktır. Bizde bu çerçevede bugün böyle bir konferans düzenledik. Saygı değer hocalarımız ve ağabeylerimizden Peygamber efendimizin hayatını ve tecrübelerini dinledik Rabbim bizlere ona laik olan kavim etsin inşallah. Bugün burada konferansımıza yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER