Memur-Sen Kıyafet Serbestliği İçin Süresiz Eylemde

Memur-Sen'e, bağlı Eğitim-Bir-Sen Siverek Şubesi Siverek'te bulunan okulları gezerek öğretmenlerden kılık kıyafet yönetmenliğinin...

Memur-Sen Kıyafet Serbestliği İçin Süresiz Eylemde
   Memur-Sen'nin Türkiye genelinde başlatılan Kılık Kıyafet yönetmenliğinin değiştirilmesi için süresiz eylem için okulları dolaşarak destek istedi.

      Memur-Sen'e, bağlı Eğitim-Bir-Sen Siverek Şubesi Siverek'te bulunan okulları gezerek öğretmenlerden kılık kıyafet yönetmenliğinin değiştirilmesi başlatılan süresiz eylem için öğretmenlerden destek istedi.
       Eğitim-Bir-Sen Siverek İlçe Başkanı Fikret Arslanparçası öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için böyle bir eylem başlattık. Ara rejim dönemlerine ait birçok anayasal ve yasal hükmün yürürlükten kaldırılmış ya da değiştirilmiş, buna rağmen idari düzenleme mahiyetindeki söz konusu yönetmeliğin halen varlığını sürdürmesinin, yönetmelik değişikliğinin Anayasa değişikliğinden daha zor bir süreç olduğu algısı uyandırmakta.

      Kılık ve kıyafet yönetmeliğinin Anayasa?da teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklere aykırı hükümler içermektedir. Aynı yönetmeliğin ülkemiz tarafından imzalanmış uluslararası anlaşmalara, onayladığı belge ve bildirgelerdeki eşitlik, ayrımcılık yasağı gibi evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşıdığını kaydetti.
       "Kamu görevlilerinin saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, yasal bir dayanağı olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğindeki yasakların artık kaldırılmasını talep ediyoruz." diyen Fikret Arslanparçası, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin, bu ayıptan bir an önce kurtulması gerektiğini vurguladı.

     Konuşmasını devamında Arslanparçası, "Yapılan bu süresiz eylem sadece "türbanlı" öğretmenlere yönelik bir çalışma olarak algılanmamasını" özellikle vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER