MİNİKLERİN AĞAÇ SEVGİSİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği( SİVİL DER) ilçede başlattığı kampanya kapsamında...

MİNİKLERİN AĞAÇ SEVGİSİ
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Siverek?i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği( SİVİL DER) ilçede başlattığı kampanya kapsamında köylere ağaç dağıtımı devam ediyor.

     SİVİL DER öncülüğünde ilçe genelinde başlatılan "30 bin 231 Yürek, 30 bin 231 ağaç" kampanya kapsamında ilçeye bağlı Karacadağ köyünde ağaç dağıtımı yapıldı.

      Aralarında ceviz, badem, nar gibi meyve fidanlarında bulunduğu ağaçlar köylere götürülerek köy okul ve camilerine ağaç dikilmesi için vatandaşlar teşvik edilirken ağaçlandırma kampanyasına minik öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

      Köy meydanına ağaç yüklü kamyona akın eden ilköğretim öğrencileri okul bahçesinde ağaç dikmek için birbirileri ile yarıştı.
     Kamyondan alınan fidanları gruplar halinde öğrenciler okul bahçelerine diken minik öğrenciler diktikleri ağaçlara can suyu vererek kâğıttan yaptıkları meyve sembollerini yapıştırdılar.
      Okul bahçesine öğretmenler eşliğinde yüzlerce ağaç diken öğrenciler ağaçlara kurdele bağlayarak etrafını taşla çevirdiler.
Kampanya kapsamında ilçe genelinde şu ana kadar 15 bin ağacın dikildiği belirtildi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER