Suriye'deki olaylardan kaçtılar Siverek'e sığındılar

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye'den kaçan 10 nüfuslu ailenin geçimini 18 yaşındaki genç kız sağlıyor.

Suriye'deki olaylardan kaçtılar Siverek'e sığındılar
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ülkelerinde yaşanan iç savaşlar nedeniyle Suriye'nin Halep kentinden kaçan 10 nüfuslu aile Türkçe dil bilmediği için iş bulamıyor. Ailede sadece 18 yaşındaki genç kız Halep'te iki yıl bayan kuaförde çalıştığını öğrenen bir kuaför işletmecisi iş yerinde Suriyeli genç kıza kapısını açtı.

     İlçenin camikebir mahallesindeki bayan kuaföründe çalışmaya başlayan Dilşan Hasah (18) gazetecilere Kürtçe yaptığı açıklamada yaklaşık sekiz ay önce Siverek'e geldiklerini belirterek şöyle dedi "İlkokulu bitirdikten sonra Halep'te bir bayan kuaföründe çalışmaya başladım iki yıl kuaförde çalışarak saç kesimi, fön çekme gibi birçok işi öğrendiğim savaş başladıktan sonra savaştan kaçıp ailemle Siverek?e geldik. 8 kardeşiz Türkçe dil bilmediğimiz için diğer kardeşlerinin çalışmıyor. Bana iş imkânı sağlayan kuaför işletmecisine teşekkür ediyorum." dedi.

     Kuaför İşletmecisi Necla Bilmez Tüysüz ise iç savaş nedeniyle Suriye?den kaçıp kentimize birçok aile yerleşti onları sahiplenmemiz gerekiyor, onların başına gelen yarın bizimde başımıza gelebilir diyerek, genç kızın iş için yanına geldiğinde elemana ihtiyacımın olmamasına rağmen yardımcı olmak için yanında çalışmaya aldığını belirtti.

Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER