STK'lardan Mısır Katliamına Sert Tepki

Sivillerin üstüne ateş açılması sonucu hayatını kaybedenler için İlçenin Sulu Camiin de gıyabi cenaze namazı kılındı.

STK'lardan Mısır Katliamına Sert Tepki

Siverek'te bulunan Sivil Toplum kuruluşları bu sabah saatlerinde Mısır'da askeri cuntanın, darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan Sivillerin üstüne ateş açılması sonucu hayatını kaybedenler için İlçenin Sulu Camiin de gıyabi cenaze namazı kılındı. 



    Siverek'te bulunan STK'ların ilçenin İnönü bulvarında bulunan Sulu Camii de ikindi namazı sonrası Mısır'da hayatını kaybeden Mısırlı vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından yapılan basın açıklamasını Siverek-Der Sekreteri Mahmut Akyolcu okudu. Akyolcu basın açıklamasında "Mısır'da askeri cuntanın sivil vatandaşın üstüne rast gele ateş ederek katletmesini sert bir dille eleştirerek. En kısa zamanda Demokrasi'den bahseden ülkelerin artık Mısır'da yapılan katliamı görmeleri istendi" 



     Açıklamanın devamında, "Bu sabah darbeci işbirlikçi Mısır ordusunun, darbeyi tel'in eden ve darbeyi kabul etmeyen Mısır'ın yiğit evlatlarına her zamankinden daha kanlı bir katliamla karşılık verdiğini görüyoruz. Resurullah (sav)'in Doğu'da bir Müslümanın ayağına diken batarsa, Batıdaki Müslüman bunun acısını yüreğinde hissetmelidir. Emri gereğince burada kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek, mazlumun yanında olduğumuzu ifade etmek Mazlumun yanında olduğumuzu tüm dünya'ya göstermek için toplandık.
Bütün Dünya, milyonlarca, Filistinlinin, Iraklının, Suriyelinin, Afganistanlının, Keşmirlinin, Boşnaklının, Miyanmarlının, Kürdün ölümlerini, kıyamlarını infiallerle katledilmelerini seyretti ve maalesef Mısırlının ölümünü de seyrediyor. 
     

 

     İhvan-i Muslimin'in, iktidardan uzaklaştırılması ve katliamlarla yüz yüze kalmasının temel nedeni. Dünyadaki bütün Müslümanları bir çatı altında toplamak programındaki hilafetin tekrar inşa edilmesi ve Müslümanların asrı saadet dönemindeki gibi insanlığı himaye edici insanlığa yol gösterici olma fikridir. Demokrasiyi her şeyin üstünde tutanlar Demokrasiyi kutsayanlar, Demokrasi her şeye çaredir diyenler gördük ki Siz darbeye darbe bile diyemediniz. Elbette katliama da katliam diyemezsiniz. Yapacağınız en güzel şey utanmaktır, utanın bari. 

    

     Resurullah (sav) efendimizin ifadesi ile Cihadın en üstünü zalim sultana karşı, hakkı haykırmaktır. Müslümanlar olarak hiçbir şey yapamıyorsak en azından zalim sultanlara karşı canlarını ortaya, koyarak kanları pahasına hakkı haykıran kardeşlerimize dua edelim. Bizler Siverekli Müslümanlar olarak, zulme karşı karşı olduğumuzu, Zulmün rengi nasıl olursa olsun Zulüm kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu ifade ediyor ve Allah-u tela'nın bu zalimleri kahhar ismi ile kahretmesini diliyoruz" dedi.




Haber: Lütfü Yalgı

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER